Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea către USL: PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei. Băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!

Luni, 13 Iunie 2011 (16:52:30)

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, scrie, luni, pe blogul său, că organizaţia pe care o conduce nu renunţă la Legea Capitalei şi le transmite "bărbaţilor politici din Bucureşti ai USL" că procesul de "debaronizare" va avea loc, precum şi mesajul: "Băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!".

"Am văzut că unii au încercat să impună ideea că, urmare directă a anulării referendumului, PDL Bucureşti renunţă la Legea Capitalei şi principiile pe care aceasta se baza. Mai mult, nişte primari de sector îşi frecau mânuţele de bucurie că îşi păstrează feudele, alţii se gândeau la copăceii pe care îi vor planta în perioada imediat următoare", scrie Elena Udrea pe blog într-o postare intitulată "PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei".

Udrea precizează că referendumul a fost anulat pentru că România va trece în perioada următoare printr-un proces de reorganizare administrativ-teritorială, care afectează în mod evident şi Capitala, ce va fi astfel inclusă în zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, cu potenţial de extindere până la Dunăre, până în anul 2016.

"În aceste condiţii, referendumul ar fi fost inutil, pentru că, practic, nu ar fi vizat noua formă administrativ-teritorială a regiunii Bucureşti-Ilfov", adaugă ea.

Liderul PDL Bucureşti precizează însă că, după reorganizarea administrativă, nu numai că este indicată şi utilă, dar "Legea Capitalei este şi obligatorie", pentru că va fi nevoie de o lege care să reglementeze în mod practic activitatea administraţiei publice locale de la nivelul Bucureştiului.

"Aşa că bărbaţii politici de Bucureşti ai USL să nu se bucure atât de tare, crezând că au scăpat de procesul de debaronizare pe care au reuşit să-l impună la nivelul sectoarelor, după modelul iluştrilor înaintaşi din ţară. Debirocratizarea, eficientizarea administraţiei, bugetul unic al Bucureştiului şi strategia de dezvoltare unitară a Capitalei se păstrează pe lista noastră de priorităţi. Repet ceea ce spunea şi Preşedintele la referendumul din 22 noiembrie 2009: băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!", mai scrie Udrea.

Elena Udrea susţine că PDL doreşte această reorganizare administrativă naţională tocmai în scopul de a face cât mai suplă administraţia şi de a-i elimina pe "baronii locali" care s-au înscăunat la nivelul multor judeţe din ţară.

"Pentru binele consolidării democratice, economice şi sociale a ţării, aceştia trebuie înlăturaţi. Şi cei care spun că baronii locali sunt buni ar trebui să se uite atent că, din cauza unor asemenea "stăpâni", se poate ajunge la blocarea fondurilor europene. Reorganizarea administrativă e un pas de reformă a statului absolut necesar şi din perspectiva celor peste 35.000 de consilieri locali şi judeţeni din România. Principiul pe care noi l-am propus la Bucureşti trebuie extins la nivel naţional - o administraţie mai suplă este o administraţie mai eficientă şi limitează pericolul corupţiei generalizate. PDL Bucureşti a fost un deschizător de drumuri, aici apărând prima discuţie referitoare la schimbările pe care trebuie să le cunoască administraţiile locale. Văd procesul acesta complex de reformă administrativă la nivel naţional ca pe o extindere a multora dintre principiile existente în Legea Capitalei", încheie Elena Udrea.

Câteva detalii din proiectul de reorganizare-administrativ României au fost prezentate pentru "Gândul" de către deputatul PDL Vasile Gherasim, unul dintre cei care lucrează la acest document.

Potrivit proiectului, zona Bucureşti-Ilfov se va dezvolta în trei etape, urmând ca, până în 2016, să cuprindă Olteniţa şi localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu.

Planul PDL prevede că, după ce proiectul legii regionalizării va fi aprobat de Parlament, în câteva luni se va finaliza un nou Plan de Urbanism General (PUG) pentru întrega regiune Bucureşti-Ilfov. Gherasim a spus că marile campusuri universitare se pot muta în zona de nord a oraşului, că se vor scoate depourile RATB din Bucureşti şi se va construi un aeroport în zona de sud a Capitalei.

După aprobarea proiectului legii regionalizării, pentru regiunea Bucureşti-Ifov va urma legea Metropolei şi o lege specială pentru Capitală. În proiectul legii Metropolei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi înlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane. Potrivit lui Vasile Gherasim, numărul consilierilor ar putea ajunge la 105, faţă de 55 cât sunt acum. În zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, Guvernul va numi un guvernator, funcţie ce acum corespunde celei de prefect al Capitalei. Se va înfiinţa Delegaţia Permanentă a Zonei Metropolitane, organism cu rol consultativ. Legea Metropolei va fi urmată de o altă lege care va reglementa activitatea administraţiei publice la nivelul Capitalei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea către USL: PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei. Băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea către USL: PDL Bucureşti nu renunţă la Legea Capitalei. Băieţi, de ce vă e frică nu scăpaţi!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei