Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Avantajele Sucevei ca parte a unui nou judeţ pe structura Regiunii Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fără doar şi poate subiectul cel mai „fierbinte” din această perioadă îl reprezintă proiectul pe care actuala putere îl propune pentru reîmpărţirea teritorială a României. Proiectul pe care guvernanţii îl propun presupune trecerea de la 41 de judeţe la opt. Potrivit acestei formule, Suceava va face parte din judeţul care ar urma să includă actualele judeţe din Regiunea de Nord-Est, alături de Iaşi, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui. De precizat că deşi capitala acestui nou judeţ a fost anunţată a fi la Iaşi, Suceava are toate şansele să dea viitorul candidat al PD-L pentru preşedinţia noii unităţi teritoriale. De altfel, liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat recent că nu va avea nici o reţinere în a candida pentru preşedinţia noului judeţ din care va face parte şi Suceava.

Lupta pentru şefia viitoarei structuri se va da în mod clar între PD-L şi PSD, democrat-liberalii având avantajul că deţin în momentul de faţă preşedinţia Consiliilor Judeţene din Suceava, Neamţ şi Botoşani, un sprijin putând veni şi din partea şefului administraţiei judeţene din Iaşi, Constantin Simirad.

În alegerea viitorilor candidaţi pentru preşedinţia noului judeţ va conta în mod sigur notorietatea celor se vor confrunta în alegeri. Atât PD-L, cât şi USL vor avea de ales un candidat care pe lângă susţinerea de care va beneficia din partea primarilor şi a organizaţiilor locale de partid, va trebui să atragă voturi şi prin notorietatea pe care o are la nivelul întregii regiuni.

 

În desemnarea viitorilor candidaţi un rol important îl va avea notorietatea acestora la nivelul regiunii

Din acest punct de vedere, liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, pare să fie în avantaj, atât prin funcţia pe care o deţine la nivel naţional în PD-L, cea de prim-vicepreşedinte, cât şi faptul că este coordonatorul organizaţiilor acestui partid din zona Moldovei. Un alt avantaj ar fi şi acela că în ultimii trei ani, Gheorghe Flutur a deţinut şi preşedinţia Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est. În nominalizarea sa ca viitor candidat pentru preşedinţia noului judeţ, Flutur se poate baza pe susţinerea organizaţiilor PD-L din Suceava, Botoşani, acolo unde lider este Cătălin Flutur, Neamţ (liderul judeţean Gheorghe Ştefan fiind unul dintre apropiaţii lui Flutur), Bacău, Vaslui şi Iaşi. De altfel, liderul PD-L Iaşi, Mihaela Popa, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Flutur ar putea fi candidatul democrat-liberalilor pentru şefia viitorului judeţ din Nordul Moldovei, deoarece acesta „stă cel mai bine la nivelul partidului”. Luând în considerare aceste aspecte, social-democraţii, alături de liberali, sunt obligaţi să identifice un viitor candidat care să aibă notorietate în toate judeţele Moldovei. Însă în condiţiile actuale, liderul PD-L Suceava poate fi un potenţial preşedinte al viitorului judeţ din Nordul Moldovei.

 

Dezvoltarea regională a noului judeţ ar putea să aducă modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”

Pe de altă parte, trebuie spus că deşi potrivit proiectului de împărţire teritorială a României capitala viitorului judeţ din Regiunea de Nord-Est va fi la Iaşi, zona Sucevei ar putea să beneficieze de o serie de avantaje. Un nou judeţ ar însemna şi promovarea unor proiecte care să asigure dezvoltarea regională a viitoarei unităţi administrative. Astfel, cu Iaşiul desemnat capitală, Suceava ar avea şanse să primească finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”, proiect depus deja de administraţia judeţului Suceava. Un alt proiect viabil prezentat de actuala administraţie, care ar putea fi realizat într-o nouă împărţire teritorială, este construcţia unei autostrăzi care să lege Nordul de Sudul României, care va trece şi prin actualul judeţ Suceava. Construcţia unei autostrăzi în această zonă ar însemna de asemenea şi dezvoltarea unor noi investiţii, ţinând cont de faptul că Suceava beneficiază şi de avantajul că este judeţ de graniţă cu Ucraina, având deja câţiva mari investitori care în ultimii ani au dezvoltat afaceri importante.

Trebuie precizat că un nou judeţ organizat pe actuala structură a Regiunii Nord-Est ar putea beneficia de fonduri europene suplimentare. În condiţiile în care actuala Regiune de Nord-Est este considerată a fi cea mai săracă din România, o nouă administraţie care va deservi întreaga regiune poate stabili nevoile pe principiul coeziunii economice şi sociale, care presupune că zonele sărace pot beneficia de fonduri suplimentare. Nu în ultimul rând, într-o nouă formă de organizare administrativă, Suceava poate beneficia şi din punct de vedere turistic, în condiţiile în care Bucovina poate fi promovată în cadrul unui proiect unitar, care să conţină elemente din toată zona Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avantajele Sucevei ca parte a unui nou judeţ pe structura Regiunii Nord-Est.
 Vizualizări articol: 1836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 17 voturi
Avantajele Sucevei ca parte a unui nou judeţ pe structura Regiunii Nord-Est1.7517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 11:20:00
BULLSHIT
1.1  RE: Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 11:33:38
de acord!
1.2  RE: Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 12:20:12
Ce prostie! Este clar ca totul este doar abureala! Si care ar fi acea serie de avantaje, exceptand modernizarea aeroportului?
2.   Bla ...bla.. bla- S-ar putea... trimis de
(13 iun 2011, 11:56:08
Eu nu inteleg ...cum adică ...zona Sucevei ar putea să beneficieze de o serie de avantaje? De ce nu poate benificia si acum ,dacă sunt competenti cei care ne conduc ? Credeti că vreun judet ...care va deveni inţeleg "raion "sau ce-o fi ...va renunta la modernizările lui si va da banii Sucevei asa din compasiune...Exact cum ar face acum un primar de comuna X să zica el asa : accesez niste fonduri pt cămin cultural ..dar nu le folosesc eu ci le dau comunei vecine că-i mai mare , mai săracă ,mai bogată...mai cu moţ...
Văd că deja se vorbeşte la vrăjeală :tcc de tipul " posibil si in viitor" - oare se naşte o noua baladă "mioriţa modernă" ..."zona Sucevei ar putea să beneficieze de o serie de avantaje":Suceava ar avea şanse să primească finanţare pentru modernizarea Aeroportului:ar putea fi realizată construcţia unei autostrăzi care să lege Nordul de Sudul României, care va trece şi prin actualul judeţ Suceava...E o vrajeală de doi bani .."se dă vrabia din mână pt cioara de pe gard". Treaba asta cu autostrada care o să lege nordul de sudul ROMANIEI ... chiar n-o mai dati ca exemplu că v-a fi realizată ...că ne-am lamurit cu "autostrada soarelui "care nu se mai termina-altă baladă avem aici - si asta nu din cauza organizarii noastre teritoriale .../hmm...Domnilor politicieni ...spuneti drept că urmăriţi cu totul altceva....
3.   Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 12:38:43
cel mai mare avantaj pentru Suceava ar fi acela ca am mai scapa de atatea si atatea festivaluri organizate in tot judetul de actualul baron de Suceava, viitor " voda" .Problema este cum va face acesta naveta cu bicicleta de la Gura Humorului la Iasi.ha,ha,ha,chiar daca nu traim bine cu actuala putere macar ne distreaza la nebunie cu ideile lor.
4.   Dan Coman = Gh. Flutur sub pseudonim? trimis de
(13 iun 2011, 13:41:58
Prezentarea reorganizării administrative ca ducând la sporirea şanselor de realizare a unor investiţii necesare zonei este tendenţioasă şi manipulatorie. Dacă sunt bani, acestea se vor face oricum, dacă nu, nu!

Argumentul că tov. Flutur va fi probabil boss-ul noi structuri este ridicol.
În primul rând, reorganizarea se face pe un termen presupus a fi mai îndelungat decât cel al carierei tov. Flutur, oricât de mult va mai dura activitatea patriotico-revoluţionară a acestuia. Ca atare, peste un număr de ani, acest "avantaj" va dispărea.
În al doilea rând, subtextul ar fi că, fiind "de-al nostru", va dirija fondurile cu precădere spre noi. Dar banii fiind aceiaşi, ce va veni în plus la noi va fi luat de la alţii, nu? Adică tov. Flutur va fi un fel de haiduc, care va lua de ieşeni, vasluieni etc. şi va da la "sucevenii săi"! Meteahna este veche, în campania de la locale Gheorghiţă al nostru ameninţându-i direct pe locuitorii din localităţile în care exista pericolul să fie aleşi primari ne-portocalii că spre aceste localităţi el nu va dirija fonduri. Acest comportament nu este cu siguranţă etic, dar nu pare a fi un pic şi penal?
5.   De acord cu Torra trimis de
(13 iun 2011, 15:08:21
Major Bullshit!
6.   Suceava la mila Domnului! trimis de
(13 iun 2011, 15:23:11

Dl. Flutur poate fi o solutie sigura pentru noi, dar nu prea mai are el avantaje cu Suceava in conglomeratul asta de judete!
Se va merge din start pe echitate la impartitul banilor (normal) si nu vad de ce ar fi un ,,plus ” doar ca Suceava este o mai mare zona turistica si cu obiective de valoare! De fapt si Botosaniul este reprezentativ pentru cei 4 oameni de mare valoare pe care i-a dat Romaniei si este o zona turistica. La fel si Neamtul salba de manastiri. Dar si celelate au motivele lor de luat in seama.
Ma tem ca argumentele prezentate in articol sunt fara o baza reala, sunt nefondate si puerile! Mai ales in ceea ce priveste Aeroportul Salcea! Spun asta deoarece si pina-n prezent nu s-a initiat aproape nimic concret si a ramas la nivel de logoree !
Flutur a fost la inceput bine intentionat dar din cauze numai de dinsul stiute a ramas la acest stadiu!
Mai mult ca sigur aeroportul Iasului se va dezvolta, in primul rind fiind capitala.
Suceava la mila Domnului!
Asa va fi de acum inainte , Iasul primul, ca apoi treptat celelalte.
Imi pare tare rau ca Suceava nu s-a dezvoltat cind i-a fost timpul.
6.1  RE: Suceava la mila Domnului! trimis de
(13 iun 2011, 17:27:24
Prioritare vor fi Botosani si Vaslui, pentru ca sunt cele mai sarace (nu au economie deloc).
Este logic ca acolo se vor duce toti banii, ca sa le aduca la nivelul celorlalte.
7.   Avantaje=tradare trimis de
(13 iun 2011, 16:00:00
apreciez parerea celor care am scris inaintea mea.
singurul mare avantaj apartine direct unui "partid" cu 7%, care va avea ce a ros de secole, respectiv tinutul secuiesc.
un al doilea avantaj: se va fura la scara mult mai mare si va fi mai greu de verificat, un lucur cotidian.
si al treilea avantaj extern pt viitor: o noua zona de conflict, gen iugoslavia, situatie in care "bravul" si cnejii isi vor fi indeplinit misiunea sacra, distrugerea STATULUI ROMAN, atat financiar cat si teritorial.
ISTORIA SE RASUCESTE IN MORMANT.
VOI SUNTETI ADEVARATII "ROMANI", cnejilor.
8.   Alegeri trimis de
(13 iun 2011, 17:02:59
A inceput campania electorala? Nu mai vin chinejii sa modernizeze aeroportul(acum 4 ani asa se promitea)? Oricum trece anul si nu a-ti facut nimic la aeroport si, probabil ,nici nu o sa mai faceti .
9.   ... trimis de
(13 iun 2011, 17:30:08
Nu se precizeaza care sunt si celelalte institutii care se vor desfiinta (pica Prefectura, Consiliul Judetean, precum si celelalte directii judetene).
Traiti bine...
10.   Adevarul e ca s-a extins Socola in toata tara. trimis de
(13 iun 2011, 17:48:31
Omai mare prostie ca asta n-am auzit in viata mea. Probabil si Ceausescu ar fi ras cu hohote. Cica un judet facut din mai multe judete. Voi aveti habar de sensul cuvintelor unde trebuie, sau le trantiti la nimereala numai sa va iasa prostia din gura. Deci o sa avem un judet, e bine si cum o sa se numeasca, sa nu spuneti Moldova ca s-ar cruci si Stefan. Saracu` a dorit sa faca o tara a unit-o si astia o fac judet. Poate mai incolo ajunge metro ☭  Moldova si toata tara e numai o metro ☭ . Hai ca-i fain, sa-ti pierzi busola si sa umbli printr-un sat si sa spui ca esti in metro ☭  Romania. Fluturel ia toacla, ca dai in sfecla si e pacat sa te crezi imparat daca poti sa faci ceva local. Mai aveti trei luni pan` la toamna si va vad eu ce caldura si potoale serviti la oameni. ABCDAR SI PUSKIN74 UNDE SUNTETI?
11.   NU trimis de
(13 iun 2011, 18:02:20
In concluzie... Suceava va deveni pentru Iasi ceea ce este acum comuna Izvoarele Sucevei pentru municipiul Suceava. Adica eu, ca cetatean, daca voi avea ceva de rezolvat la una dintre institutiile judetene, va trebui sa strabat 150 de km pana la Iasi? Pana la urma pe cine ajuta reorganizarea asta? Cu ce impiedica organizarea teritoriala actuala absorbtia de fonduri? O mare cretinatate.
12.   Cea nai mare prostie de la Decebal incoace trimis de
(13 iun 2011, 18:18:39
Stau si ma gandesc cine genereaza asemenea aberatii ? Cine poate imagina asa scenarii ? Ce treaba are reorganizarea pe judete cu birocratia ? Si asa sunt distantele mari pana in capitalele de judete - unde se rezolva majoritatea problemelor cu autoritatile. Un om din Vatra Dornei face 2 ore pana la Suceava daca are de rezolvat o problema. Acum va merge 250 km pana la Iasi ? Iar cu aeroportul din Suceava, lucrurile sunt lamurite de mult - nu sunt suficienti pasageri asa incat nici o companie nu vine aici - poti sa faci aeroportul de 5 stele. E o mare prostie inventata de oameni cu prea mult timp liber ... Istoria ii va aseza pe toti acolo unde isi au locul. Cu sau fara gloante in corp ...
13.   Stiti care e ultimul banc..L- AM AUZIT LA RADIO trimis de
(13 iun 2011, 19:12:01
Cică , BOC atunci când a numărat kilometri de autostradă realizaţi pe undeva prin Ardeal l-a interpretat pe Pristanda la număratul steagurilor... din celebra comedie " O scrisoare pierdută "de Caragiale ...si a râs toata ţara de el .Acum vrea să- si spele ruşinea si să fie voievod deoarece... asemenea pesonalităţi au ramăs in istorie...Dar uită un aspect ...doar persoanele incapabile vor sa construiască ceva bazat pe minciună ...si nu ca progres ci ca regres pt societate... Deci inapoi la oranduirea de altadată de care ne amintim doar din file de istorie :" Începând din secolele al IX-lea si al X-lea în spatiul românesc s-au constituit primele formatiuni politice medievale, de tipul cnezatelor si voievodatelor". Spun unii că dacă tot se face o asemenea brambureala...cu regionalizarea măcar să se mute si capitala ţării la STREHAIA ...La aşa un circ -aşa capitală ...se-ntoarce STEFAN CEL MARE IN MORMANT..nu alta!
14.   Doar o coiencideţă ...misterele regionazării trimis de
(13 iun 2011, 19:23:45
Iată un articol : O manifestaţie în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc a avut loc la Londra, relatează "Gândul".
Conform sursei citate, protestul a durat câteva ore, iar în timpul acestuia manifestanţii au instalat pe un trotuar din capitala britanică afişe cu mesajele "Ţara Secuilor nu este România", dar şi "Dreptate pentru Ungaria". Evenimentul a fost surprins de un cameraman amator.
Participanţii la protest s-au declarat împotriva Tratatului de la Trianon, au adus cu ei o hartă a Ungariei Mari şi au împărţit pliante. IN REST :NO COMENT !

14.1  RE: Doar o coiencideţă ...misterele regionazării trimis de
(13 iun 2011, 20:03:12
era de asteptat sa se ajunga la asa ceva si lucrurile nu se vor oprii aici.ungurii profita de faptul ca puterea este la cheremul lor care pentru a tine ciolanul care si asa este gol pentru ca l-au ros altii nu indraznesc sa aiba nici o reactie.actuala guvernare a esuat pe toate planurile,este la pamant .pacat de inaintasii nostri care s-au jertfit sa ne lase o tara frumoasa in care sa traim si noi asistam cum aceasta este distrusa de o clasa politica incompetenta,......
15.   NU TE MAI GANDI LA ASA CEVA FLUTURE trimis de
(13 iun 2011, 21:04:27
CINE IL MAI ALEGE PE FLUTUR ASTA ?.....DRACU ?????????????.............O SA TERMINE CASELE INCEPUTE LA P.U.L.I.V.A.R.A [CASELE PROPRIETATE PERSONALA]
16.   Dusi cu pluta trimis de
(13 iun 2011, 21:04:40
Doar o minte bolnava si-ar imagina ca acest lucru (regionalizarea) s-ar putea realiza intr-un timp asa scurt, astfel incat fluturas sa-si mai inmoaoie aripioarele in niscaiva miericica. El crede ca e ca si la reclama cu oile. Asta e notorietatea lui. Eu m-as bucura sa se intample acest lucru, ca ar mai disparea ceva curve.t de pe ici de pe colo. Numai ca...mintile bolnave se pot trata. La racoare sau in soare. Adica ei la racoare si noi in soare...in strada.
17.   Asa ceva.. trimis de
(13 iun 2011, 21:46:24
daca noi acceptam asa ceva inseamna ca intradevar ne meritam soarta si suntem o turma de oi ....MAI BINE NE-AM ORGANIZA IN CUIBURI SI I-AM CIURUI PE INCOMPETENTII SI MINCINOSII ASTIA...TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL!
Astept si parerea BOR despre aceasta poveste sau ....eu astept!
18.   Pretul apartamentelor trimis de
(13 iun 2011, 21:53:54
Suceveni , v-ati gandit ca vor scadea pretul apartamentelor si asa aflate la o valoare de kakao din cauza permanentei "cresteri economice" ?.
Suceava o sa devina un fel de Falticeni lasat de izbeliste...va fi mai rau decat in orasele alea miniere parasite ... "multumesc" PDL si f*u*c*k*o*f*f !!!.
Bucovina va deveni o amintire stearsa iar pe noi ne vor conduce aia cara traiesc prin bordeiele mogosestilor de langa marele iasi si tazacul botosanilor.......no comment !!!
19.   Comentariu trimis de
(14 iun 2011, 01:06:07
cica avantaje!!!!!
doar pt interese...
toti LINGAII fug cu limba scoasa ... poate prind ceva ceva.
Daca politicienii si cei care au pus mana pe cate o functie pt stat, nu ar mai fura atata.... Romania s-ar dezvolta foarte repede si ar ajunge la standarde europene in scurt timp...si nu am mai fi atata de batjocoriti de straineri...
dar de unde??? asa ceva nu se va intampla NICIODATA!!
Avem o tara condusa de HOTI, BANDITI si BETIVANI si mergem din ce in ce mai rau.
20.   Ruine trimis de
(14 iun 2011, 08:11:56
Dupa ce au transformat mandrete de oras in ruina,acum vor sa regionalizeze ce?Au facut din Suceava cel mai amarat oras din toata tara,n-ai pe unde sa calci de gropi ,de noroi si de caini,am ajuns de rasul curcilor.
21.   Desigur ... trimis de
(14 iun 2011, 15:50:07
desigur, cu aceasta reorganizare va avea de castigat Suceava. iar iesenii,vasluienii, nemtenii, etc or fi niste prosti si s-or uita cum se dezvlota SUceava. Mai lasa-ti-ne cu propaganda asta comunista si spuneti concret:
1. cate investitii majore in unitati de productie se vor infiinta in primul an?
2. cate locuri noi de munca efective vor presupune?
3. ce inseamna ca venituri la bugetul local toate acestea?
4. in ce scopuri vor fi atrase fondurile europene?
Daca ati scrie concret (insemnand in cifre), poate am incepe sa credem, dar asa .....vorbe goale

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei