Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Uioreanu propune ca regiunea din nord-vest să se numească "Someş" sau "Transilvania de Nord"

Luni, 13 Iunie 2011 (14:57:53)

Deputatul PNL Horea Uioreanu respinge denumirea "Crişana", vehiculată pentru viitoarea regiune din nord-vestul României după reorganizarea administrativ-teritorială, şi propune fie numele "Someş", fie "Transilvania de Nord", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horea Uioreanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că denumirea "Crişana" este "improprie" şi este valabilă pentru "cineva care nu ştie geografie".

"Denumirea de Regiunea «Crişana», vehiculată pentru viitoarea regiune din nord-vestul României după reorganizarea administrativ-teritorială despre care se vorbeşte în ultima perioadă, este absolut improprie şi e valabilă pentru cine nu ştie geografie, bănuiesc că cineva de la PDL. Râul Criş traversează două judeţe, Cluj şi Bihor, în timp ce râul Someş traversează cinci din cele şase judeţe ale regiunii propuse. De aceea, varianta pe care o susţin este fie ca regiunea să poarte numele «Someş», fie «Transilvania de Nord»", a spus Horea Uioreanu.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, declara, sâmbătă, că viziunea partidului său pentru reorganizarea administrativă a ţării porneşte de la comasarea judeţelor şi a precizat că forma finală a proiectului va fi decisă în coaliţie.

Ioan Oltean spunea, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Oltean anunţa că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

Vicepremierul Marko Bela declara, vineri, că a discutat cu premierul Emil Boc despre propunerea de reorganizare administrativă făcută publică de Ioan Oltean şi a aflat că "nu este vorba despre o poziţie a PDL", ci probabil de o propunere a lui Oltean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uioreanu propune ca regiunea din nord-vest să se numească "Someş" sau "Transilvania de Nord".
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uioreanu propune ca regiunea din nord-vest să se numească "Someş" sau "Transilvania de Nord"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei