Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Verdict magistraţi

Închisoare cu suspendare, în dosarul dealerilor de droguri pentru elevi de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei doi tineri din municipiul Fălticeni arestaţi preventiv în luna noiembrie a anului trecut, sub acuzaţia că vindeau prin oraş droguri de risc, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare de către magistraţii Tribunalului Suceava.

Rudi Moldovanu, în vârstă de 22 de ani, şi Alexandru Ionuţ Albu, de 23 de ani, alias „Buton”, au scăpat de celulele de penitenciar, însă au primit un termen de încercare, în care nu au voie să comită nici cea mai mică infracţiune, în caz contrar urmând să ajungă după gratii şi să execute pedeapsa pentru trafic de droguri.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Rudi Moldovanu a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, iar Alexandru Ionuţ Albu la un an şi jumătate de închisoare.

În cazul amândurora, magistraţii au decis suspendarea condiţionată a pedepsei, cei doi primind câte un termen de încercare pe o durată de trei ani şi opt luni, respectiv trei ani şi şase luni.

De asemenea, Moldovanu a fost obligat să plătească 3.075 de lei, iar celălalt inculpat 2.600 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

A vândut de şapte ori droguri unui poliţist sub acoperire

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Combatere a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, dacă acuzaţiile aduse lui Albu sunt că acesta a vândut celuilalt inculpat 1,1 grame de canabis, contra sumei de 50 de lei, şi că la domiciliul său s-au găsit, în urma percheziţiei, 0,1 grame de canabis, Rudi Moldovanu este descris de anchetatori drept un adevărat dealer de stupefiante pe piaţa din municipiul Fălticeni.

Rudi Moldovanu a fost prins de ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BBCO) Suceava, după ce în anturajul său a fost infiltrat un poliţist sub acoperire.

Tânărul de 22 de ani i-a vândut acestuia, susţin oamenii legii, în perioada august-noiembrie 2010, de nu mai puţin de şapte ori, diferite cantităţi de canabis şi haşiş.

Moldovanu a fost prins în flagrant pe data de 17 noiembrie 2010, la scurt timp după ce a făcut ultima tranzacţie cu poliţistul sub acoperire, vânzându-i cantitatea de 4,2 grame de haşiş şi 0,05 grame canabis, în schimbul sumei de 420 de lei.

 

„Grupul Magic” – elevi consumatori de droguri

Rudi Moldovanu, susţin anchetatorii, vindea şi etnobotanice, iar cei mai mulţi clienţi ai lui erau elevi de liceu.

La unul dintre licee exista chiar un grup de consumatori – „Grupul Magic”, din care făceau parte mai mulţi liceeni, majoritatea provenind din „familii bune” din municipiul Fălticeni, tineri care dispuneau de sume mari de bani şi îşi permiteau să cumpere droguri mai scumpe.

În rechizitoriul anchetatorilor se arată că Rudi Moldovanu avea distribuitori care vindeau pentru el droguri şi în internatele liceelor din Fălticeni.

Anchetatorii au disjuns cercetările pentru identificarea celorlalţi tineri din Fălticeni implicaţi în afacerile ilegale cu prafuri periculoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare, în dosarul dealerilor de droguri pentru elevi de liceu.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Închisoare cu suspendare, în dosarul dealerilor de droguri pentru elevi de liceu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta-i Romania trimis de
(13 iun 2011, 11:07:04
Cum e posibil?Ca fapt divers...ce e mai periculos contrabanda de tigari sau traficul de droguri?Trebuie sa intre cat mai curand noul cp ca e jale in tara...
1.1  RE: Asta-i Romania trimis de
(13 iun 2011, 15:24:47
Las-o cu excesul de zel mai jos. Ai studiat noul Cod Penal? Eu n-as vrea sa intre prea repede in vigoare. Si daca ar fi mai superior, ce te face sa crezi ca niste cuvinte vor scoate tara din "jale". E vorba de cei care il aplica.
2.   Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 16:01:23
Duritatea legilor din Romania face ca o grupare de traficanti de droguri din Falticeni sa fie pedepsita exemplar "au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare".

P.S. Aviz amatorilor ,nu va jucati cu "bratul dur al legilor din Romania"laughing)) hai ca mai am un pic si ma stric de ras
3.   ROMANIA TE IUBESC trimis de
(13 iun 2011, 16:08:25
IPOTEZA 1: Un bărbat în vârstă de 40 de ani, Ion A., din comuna Râşca, a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după ce a fost condamnat la un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.
IPOTEZA 2: Rudi Moldovanu a fost prins de ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BBCO) Suceava, după ce în anturajul său a fost infiltrat un poliţist sub acoperire.
Tânărul de 22 de ani i-a vândut acestuia, susţin oamenii legii, în perioada august-noiembrie 2010, de nu mai puţin de şapte ori, diferite cantităţi de canabis şi haşiş.

CARE FATPA E MAI GRAVA? CARE PEDEAPSA E CORECTA? TRIST, POATE MOSUL NU A VAUT BANI DE UNDE SA PLATEASCA PENSIA ALIMENTARA SI FACE INCHISOARE, DAR POATE CA TANARUL SI-A BATUT JOC DE TOTI CEI CARORA LE VINDEA DROGURI SI IN CONSECINTA E LIBER. PARADOX.
4.   Pt Sergiu Rusu trimis de
(13 iun 2011, 17:17:24
bai baiatule . tu dc tot mananci rahat cu grupul magic ..stii tu ce inseamna si cine face parte din el ? dc vorbesti prostii ? te bagi singur in  ☭ 

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei