Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de proiect

Inaugurare la Centrul rezidențial pentru bătrâni din Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna suceveană Vama a avut loc joi inaugurarea oficială a unui nou așezământ destinat îngrijirii bătrânilor și persoanelor cu nevoi speciale. Este vorba despre finalizarea eforturilor depuse în cadrul proiectului “Modernizarea, dezvoltarea şi dotarea Centrului rezidenţial pentru bătrâni şi persoane cu nevoi speciale <Geana>”. Proiectul este realizat de Fundaţia umanitară “Geana” din comună şi finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 3, domeniul major de intervenţie 3.2. Valoarea totală a proiectului este de aproape 3 milioane de lei, din care aproape 2,5 milioane de lei au fost alocați de UE, 382.216 lei de către Guvernul României și diferența de către beneficiar.

La ceremonia inaugurală au ținut să fie prezenți, alături de primii beneficiari ai serviciilor centrului și de inițiatorii proiectului, reprezentanții unor fundații elvețiene care au sprijinit logistic demersul vămean, deputatul PD-L Dan Gospodaru, care a dorit să prezinte un mesaj al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, numeroși alți oficiali și reprezentanți de instituții și firme, precum și persoanele care au contribuit decisiv, de-a lungul perioadei de derulare a proiectului, la reușita acestuia. Cei prezenți au salutat faptul că investiția consistentă a condus la transformarea unei clădiri profund degradate într-un imobil cu condiții aproape de lux, relaxant și primitor, dar și curajul pe care l-au avut inițiatorii pentru a porni o astfel de investiție, mai ales în actuala stare economică generală.

Proiectul de la Vama constă în amenajarea unui centru rezidenţial cu 36 de locuri, în care se va asigura îngrijire şi găzduire, permanentă sau temporară, pentru persoane vârstnice şi cu nevoi speciale, din comună şi nu numai. Printre obiectivele proiectului se numără oferirea acestor servicii sociale astfel încât să se asigure respectarea identităţii, egalităţii de şanse, demnităţii şi siguranţei beneficiarilor. Centrul este amenajat prin reabilitarea şi dotarea fostului Preventoriu de copii din comună, aflat în parcul ce mai găzduieşte Casa memorială “Iorgu G. Toma” şi monumentul “Stâlpul lui Vodă”.

Potrivit precizărilor managerului de proiect, Minuța Istrati, acest proiect ”nu este unul comercial, este doar una dintre acţiunile cu scop pur social pe care le-a derulat până acum fundaţia noastră și în care am pus suflet”.  Proiectul cu sprijin european la Vama s-a realizat în decurs de doi ani.

În zona Câmpulung Moldovenesc mai există doar un singur centru destinat îngrijirii și asistenței bătrânilor, la Pojorâta. Acest centru, finanțat integral de stat, este în prezent destul de aglomerat și are mereu o lungă listă de așteptare pentru noi beneficiari, astfel că înființarea unei unități private la Vama este privită cu multă speranță și în afara acestei comune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inaugurare la Centrul rezidențial pentru bătrâni din Vama.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Inaugurare la Centrul rezidențial pentru bătrâni din Vama3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei