Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Suntem ce-am fost, chiar mai puţin decât atât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curioasă buclă peste timp, după mandatul lui Lucescu al doilea ne întoarcem pe vreme lui Lucescu întâiul, atunci când fotbalul nostru aştepta să iasă din urnă trei nume înainte de cel al echipei noastre naţionale. Atunci, în preliminariile pentru Euro ’84, mai slab cotată decât noi mai era doar Cipru. În rest, Italia – campioana mondială în exerciţiu, Cehoslovacia – ocupanta locului trei la ediţia anterioară a europenelor (atunci se disputa şi finala mică, pe care, ca fapt divers, o câştigase la lovituri de departajare chiar în faţa Italiei!) şi Suedia – care beneficia de o generaţie de excepţie, cea de la IFK Goteborg, câştigătoare a Cupei UEFA. Cam asta a fost atunci configuraţia, nimeni n-ar fi dat doi bani pe şansele noastre, totuşi s-a întâmplat. Asta s-ar putea întâmpla ca un fel de curaj găină, că te tai. Dacă în preliminariile următoare, astea pentru Brazilia, am avea exact configuraţia asta, cu oricare dintre Cehia sau Slovacia în locul Cehoslovaciei, nici măcar ăia doi bani n-ar mai merita riscaţi pentru miză. La începutul anilor optzeci nu se putea vorbi încă despre generaţia de aur, aceasta abia făcea ochi în fotbal, dar de fotbalişti adevăraţi nu duceam lipsă. Acum... I-aţi văzut, poate, sâmbătă noapte pe cei care au purtat în mod aproape ilegal tricourile echipei naţionale. Mulţi dintre ei n-au loc nici la echipele de club, cu toate astea s-au lipit de această deplasare în America de Sud. Culmea, nu-i exclus chiar să fi strâmbat din nas!

Revenind la problema poziţiei noastre actuale în urne, se cuvine să admirăm acest traseu parcurs în aproximativ zece ani: la Euro 2000 eram capi de serie, ne calificam la braţ cu Portugalia, noi de pe prima poziţie, ibericii în calitate de cel mai bun loc doi. Un deceniu în care Naşul s-a preocupat doar de putere executivă, de sfori şi alianţe, de reprimări ale unor încercări de reformă sau schimbare, aidoma unui dictator din zona asta tocmai vizitată de această selecţionată divizionară. Cu toate acestea, probabil că norocul său providenţial nu-l va lăsa din braţe şi vom avea adversari din urnele doi şi trei ajunşi acolo conjunctural. Sunt şi din ăştia, şi nu puţini!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suntem ce-am fost, chiar mai puţin decât atât.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suntem ce-am fost, chiar mai puţin decât atât5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei