Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doi dintre muncitorii arşi în explozia de la fabrica de cauciucuri au murit

Doi dintre muncitorii răniţi în explozia de joi de la fabrica de cauciucuri din judeţul Suceava au murit. Este vorba de Gheorghe Cristinel Prodan, în vârstă de 23 ani, din Ţibeni, bărbatul care suferise arsuri pe aproape tot corpul, şi Toader Pribeagu, în vârstă de 56 ani, din Gura Solcii, care avea arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului. Cei doi bărbaţi se aflau la Spitalul de Arşi din Bucureşti, dar chiar de la început medicii au anunţat că şansele de supravieţuire în cazul celor doi erau minime. Cel de-al treilea rănit în explozie, Daniel Andrei Şalgău, de 33 de ani, din Milişăuţi, a fost operat o dată şi se află în continuare sub supravegherea medicilor din Capitală.

Nenorocirea care i-a lovit pe cei trei bărbaţi s-a petrecut joia trecută, în jurul orei 7.00, în incinta SC Supermag Imperial SRL Câmpulung Moldovenesc, punct de lucru Slobozia Sucevei. Mai mulţi muncitori încercau să schimbe un rulment de la un motor, dar din cauza unei scântei s-a produs o explozie urmată de un puternic incendiu.

„În acea hală este pudră fină care rezultă din tocarea cauciucurilor. Probabil că de la o scânteie această pudră extrem de inflamabilă s-a aprins instantaneu şi a făcut un fel de explozie, pulverizând pulberea aprinsă către persoanele aflate în apropiere”, a fost scenariul zugrăvit de Bogdan Chifan, directorul tehnic al SC Supermag Imperial SRL.

Martorii spun că imediat după explozie, hainele câtorva muncitori au luat foc, la fel ca şi o parte din pudra tocată din interiorul halei. Încercările disperate ale colegilor de a-i salva pe cei care ardeau ca nişte torţe vii au fost dificile. În lupta cu focul, salariaţii societăţii au folosit 20 de stingătoare şi hidrantul, reuşind după minute bune să localizeze cât de cât incendiul. Pompierii din Rădăuţi, care s-au deplasat cu 3 autospeciale, au stins totul într-un timp scurt. „Intervenţia a fost oarecum îngreunată de fumul dens şi gazele toxice din interior, motiv pentru care am folosit echipamentul specific din dotare. Focul ardea pe o suprafaţă de aproximativ 100 de mp, iar pentru ca acţiunea să fie eficientă am fost nevoiţi să spargem parţial şi acoperişul halei unde a avut loc explozia”, a declarat locotenent-colonel Petru Constantin, şeful Serviciului prevenirea incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dintre muncitorii arşi în explozia de la fabrica de cauciucuri au murit.
 Vizualizări articol: 3326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Doi dintre muncitorii arşi în explozia de la fabrica de cauciucuri au murit4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa le fie tarana usoara! trimis de
(13 iun 2011, 18:31:45
Ce naiba e asa de greu si lamurit. Daca era mediu exploziv trebuia sa lucreze cu scule antiex, ventilatie corespunzatoare si senzori ca in mina. Procuratura oricum o da cotita la fel si ITM-ul,  ☭  sunt de vina.
2.   Sa le fie tarana usoara trimis de
(13 iun 2011, 21:58:52
cine sunt de vina  ☭ ? au ascultat de director respectiv de patron sa lucreze în așa condiții? așa e în toata țara nu te supui ești concediat ,ascuți și execuți comenzile ești mort codu muncii codu morții să vedem ce le acordă ca despăgubiri cei vinovați
3.   Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 23:20:58
OARE CINE E VINOVAT PT ACEASTA TRAGEDIE? Din cate stiu patronu nici nu s-a interesat de soarta lor asa de tare l-a durut tot ce s-a intamplat,copii celui de 56 de ani traiesc din mila vecinilor acu.....iar noi ne gandim ca vreo data o sa le dea vreun banut?....in ROMANICA NOASTRA NU E POSIBIL ASA CEVA....acesti oameni sunt buni doar cand muncesc si ies de acolo ca din mina aducand profit patronului iar acesta batandu-si joc de ei........se va musamaliza tot iar pana la urma ei vor fi vinovati....sa le dea dumnezeu putere la familia fiecaruia dintre ei sa treaca cu bine peste aceasta nenorocire iar oameni care pot sa-i ajute .........
4.   Comentariu trimis de
(13 iun 2011, 23:24:17
........si apropo acesti oameni peste noapte erau inchisi acolo in acea hala......ca niste sclavi.......caci logic fiind daca puteau fugi nu erau morti acu.........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei