Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La manifestaţia de la Londra în favoarea Ţinutului Secuiesc au fost 7-8 persoane, potrivit MAE

Luni, 13 Iunie 2011 (14:54:53)

MAE precizează că 7-8 persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la Londra, la o demonstraţie având ca temă 91 de ani de la "dezmembrarea Ungariei Mari", care a fost notificată autorităţilor locale de persoana fizică Andras Karaly.

"La solicitarea Ambasadei României la Londra, Metropolitan Police ne-a informat că la data de 11 iunie, în intervalul orar 15.00-17.00, la Londra, în zona Whitehall, a avut loc o demonstraţie care a fost notificată autorităţilor locale de persoana fizică Andras Karaly. Scopul declarat al manifestaţiei a fost acela de sensibilizare a opiniei publice britanice cu privire la aniversarea a 91 de ani de la «dezmembrarea Ungariei Mari»", a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

MAE susţine că, potrivit autorităţilor britanice, "deşi în informare se menţiona participarea a circa 60 de persoane, în fapt au fost prezente 7-8 persoane care au afişat bannere şi drapele cu mesaje în limba engleză, maghiară şi română".

MAE mai arată că poliţia britanică nu a informat în prealabil Ambasada României cu privire la solicitarea persoanei fizice Andras Karaly, întrucât în aceasta nu se făcea referire la România.

"De asemenea, menţionăm că în capitala Marii Britanii au loc zilnic demonstraţii publice în diverse scopuri, iar organizarea lor nu implică obţinerea autorizării
prealabile a vreunei autorităţi locale, ci numai, eventual, notificarea acestora cu privire la numărul de participanţi, locul şi durata desfăşurării; o serie de
demonstraţii au caracter spontan, iar conform legislaţiei britanice în vigoare, acestea sunt permise dacă nu afectează ordinea publică", adaugă MAE.

O manifestaţie în favoarea independenţei Ţinutului Secuiesc a avut loc la Londra, relatează "Gândul".

Conform sursei citate, protestul a durat câteva ore, iar în timpul acestuia manifestanţii au instalat pe un trotuar din capitala britanică afişe cu mesajele "Ţara Secuilor nu este România", dar şi "Dreptate pentru Ungaria". Evenimentul a fost surprins de un cameraman amator.

Participanţii la protest s-au declarat împotriva Tratatului de la Trianon, au adus cu ei o hartă a Ungariei Mari şi au împărţit pliante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La manifestaţia de la Londra în favoarea Ţinutului Secuiesc au fost 7-8 persoane, potrivit MAE.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La manifestaţia de la Londra în favoarea Ţinutului Secuiesc au fost 7-8 persoane, potrivit MAE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei