Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele susţin că BCR nu respectă drepturile angajaţilor Anglo Romanian Bank Limited preluaţi

Luni, 23 Mai 2011 (14:06:29)

Sindicaliştii din asigurări şi bănci susţin că Banca Comercială Română, care este în proces de integrare a Anglo Romanian Bank Ltd., nu ar respecta drepturile din contractele individuale de muncă ale salariaţilor transferaţi în BCR, iar condiţiile de muncă ale acestora ar fi modificate substanţial.

Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB), membră a "Cartel Alfa", arată, luni, într-un comunicat de presă, că sprijină salariaţii Anglo Romanian Bank Limited (ARBL) în procesul de transfer către Banca Comercială Română SA (Group Erste).

Primele discuţii între conducerea BCR, reprezentaţii FSAB şi ai Sindicatului Funcţionarilor Bancari vor avea loc marţi, urmând ca vineri reprezentanţii celor două grupuri sindicale să se întâlnească cu preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a precizat sursa citată.

Banca Comercială Română, membră a Grupului Erste, se află în plin proces de integrare a subsidiarei sale din România, Anglo Romanian Bank Limited. În cadrul acestui proces, activele, pasivele, clienţii şi angajaţii ARBL vor fi transferaţi la BCR.

Potrivit sindicatelor, Banca Comercială Română arăta că "angajaţii ARBL din România (96 de salariaţi) vor fi transferaţi în BCR, în conformitate cu legislaţia românească ce reglementează protecţia salariaţilor în cazul unui transfer de întreprinderi (regulamentul TUPE)" şi că "BCR face toate eforturile pentru a găsi oportunităţi potrivite de angajare în cadrul BCR pentru toţi angajaţii ARBL".

În conformitate cu Legea 67/2006 privind protecţia angajaţilor în cazul fuziunii/cesiunii de întreprinderi şi a regulamentului TUPE aplicabil statelor membre UE, drepturile şi obligaţiile Anglo Romanian Bank Limited care decurg din contractele individuale de muncă încheiate cu salariaţii, precum şi cele din contractul colectiv de muncă aplicabil la nivel ARBL, existente la data transferului, vor fi transferate integral către BCR, iar condiţiile de muncă ale salariaţilor nu vor putea fi modificate substanţial, au precizat reprezentanţii federaţiei sindicale.

"La această dată, conform documentelor comunicate ARBL de către BCR, salariaţii nu vor fi transferaţi integral către BCR. Totodată, pentru salariaţii care vor fi transferaţi către BCR, drepturile din contractele individuale de muncă ale acestora nu sunt preluate, iar condiţiile de muncă sunt modificate substanţial de către BCR", susţin sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci şi Sindicatul Funcţionarilor Bancari din ARBL îşi exprimă dezacordul faţă de "modalitatea de aplicare a legislaţiei româneşti şi europene de către o instituţie de credit cu capital european, de prim rang, care activează pe piaţa din România şi care foloseşte forţa de muncă a peste 8.000 de angajaţi".

Cele două organizaţii sindicale precizează că sunt preocupate de condiţiile în care BCR realizează preluarea resurselor umane în cadrul acestui transfer, deoarece "se poate crea un precedent periculos pentru toţi salariaţii care vor trece printr-un proces similar".

Erste Bank controlează în România grupul BCR, care include în principal banca BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited şi BCR Chişinău.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele susţin că BCR nu respectă drepturile angajaţilor Anglo Romanian Bank Limited preluaţi.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele susţin că BCR nu respectă drepturile angajaţilor Anglo Romanian Bank Limited preluaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei