Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Banias: Resping acuzaţia de trafic de influenţă

Luni, 23 Mai 2011 (17:01:46)

Senatorul PDL Mircea Banias a precizat, luni, că procurorii DNA nu au lăsat să se înţeleagă că vor trimite Senatului o adresă pentru începerea urmăririi penale sau pentru percheziţie în cazul său, el menţionând, de asemenea, că respinge acuzaţia de trafic de influenţă.

Întrebat dacă procurorii de la DNA şi-au manifestat, în timpul discuţiilor cu el, intenţia de a trimite vreo adresă la Senat pentru începerea urmăririi penale sau pentru efectuarea unui percheziţii la domiciliul său, Banias a răspusn negativ.

"Nu m-au lăsat să înţeleg că urmează să ia alte măsuri împotriva mea", a răspuns senatorul.

El a ţinut să sublinieze că nu a fost fost reţinut de reprezentanţii DNA, ci doar insoţit, cu mandat de aducere, de la Constanţa, la sediul din Bucureşti al Direcţiei.

Banias a subliniat că pentru a reţine un senator trebuie aprobarea plenului Senatului. "Nu există, din câte ştiu eu, o solicitare în acest sens", a arătat Banias.

Senatorul democrat-liberal a afirmat că nu s-a efectual nicio percheziţie la domiciliul său. "Nici o percheziţie nu e posibilă fără votul colegilor senatori. Nu a fost nicio percheziţie. Practic, au sunat la uşă şi m-au invitat la DNA. (..) A fost un mandat de aducere, categoric", a spus Banias.

"Oricum, veneam şi cu citaţie. Procedura normală este să citezi un om atunci când vrei să îi pui întrebări nu să îl aduci, pentru că de câte ori DNA m-a invitat, n-am refuzat, am colaborat. Cred că instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria corect şi în conformitate cu regulile lor de funcţionare şi cu legile care îi guvernează", a dăugat senatorul PDL.

Banias a afirmat că respinge şi nu înţelege acuzaţia de trafic de influenţă şi că a trecut printr-o experienţă similară în urmă cu două luni. "În final, s-a demonstrat că n-am avut nicio legătură cu subiectul respectiv, cum este şi acum. Este foarte simplu să atragi numele unui om într-un scandal şi foarte greu să repari ce s-a făcut rău. Cred că este inacceptabil ca o instituţie să procedeze în acest fel", opinat el.

Democrat-liberalul a subliniat că nu îi cunoaşte pe cei care lucrează în Vama Constanţa. "N-am avut nici un fel de influenţă, ca preşedinte de organizaţie în numirea lor. Ei au fost numiţi de către şefii lor ierarhici, fără să fiu eu sau cineva din organizaţie consultat. (..) Sunt foarte mulţi implicaţi în acest dosar şi, din nou, îmi exprim surprinderea că figurez în acest dosar pentru că nu am nici un fel de legătură cu Vama Constanţa nici cu Poliţia de Frontieră", aspus Banias.

Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus de poliţişti luni, la ora 9.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiile care i se aduc, parlamentarul ieşind de la audiere în jurul orei 11.50. El a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banias: Resping acuzaţia de trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banias: Resping acuzaţia de trafic de influenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei