Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Dacă DNA cere aprobare pentru trimiterea în judecată a lui Banias, acţionăm cu viteză maximă

Luni, 23 Mai 2011 (14:05:39)

 Preşedintele Senatului, Mircea Geaonă, a declarat, luni, că "în mod oficial la Senat nu a fost primită până în acest moment o informare sau comunicare din partea Parchetului general" referitoare la Mircea Banias şi că dacă va fi primită va fi tratată cu maximă celeritate.

Mircea Geoană a amintit că, în conformitate cu legislaţia, este nevoie de aprobarea Parlamentului pentru un parlamentar care nu este fost ministru în situaţiile de reţinere, pecheziţie sau trimitere în judecată.

"Se pare că până în acest moment primele două situaţii nu au fost aplicate în cazul domnului senator Banias. Ca atare, vom vedea dacă la nivelul DNA se va decide punerea sub acuzare şi trimiterea în judecată. Atunci, Senatul va trebui să se aplece asupra acestui caz. Ca de fiecare dată, Senatul va acţiona cu celeritate, cu maximă viteză, pentru că nu dorim să fim percepuţi ca interpunându-ne în calea justiţiei, mai ales că este vorba despre continuarea unui imens scandal legat de corupţia din vămi. Se pare că aceasta este actuala acuzaţie adusă domnului senator", a mai spus Geoană.

El a adăugat că nu vrea să intre în speculaţiile din urmă cu câteva luni, legate de "cine este regina şi către ce palier politic merge scandalul din vămi".

"Mi se pare destul de evident că este vorba despre o cangrenă la nivelul acestui sistem, în care, evident, palierul politic este beneficiarul şi protectorul suprem", a susţinut preşedintele Senatului.

El a menţionat că o eventuală cerere DNA va urma traseul Biroul Permanent, Comisia juridică, plenul Senatului, "cu maximă viteză".

Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus de poliţişti luni, la ora 9.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiile care i se aduc, parlamentarul ieşind de la audiere în jurul orei 11.50. El a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă.

Potrivit articolului 72 din Constituţie, parlamentarii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

"În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri", potrivit articolului 72 din Constituţie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Dacă DNA cere aprobare pentru trimiterea în judecată a lui Banias, acţionăm cu viteză maximă.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Dacă DNA cere aprobare pentru trimiterea în judecată a lui Banias, acţionăm cu viteză maximă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei