Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Socaciu a "uitat" să ne informeze despre proiectul de lege cu dublarea filmelor

Luni, 23 Mai 2011 (14:08:01)

 Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a arătat, luni, la începutul BPN, nemulţumit de unele proiecte legislative iniţiate de parlamentarii social-democraţi, el nominalizând proiectele de lege privind dublarea filmelor în limba română şi muzica la terase.

Ponta le-a spus celor doi lideri de grupuri parlamentare PSD, Ilie Sârbu şi Mircea Duşa, să le transmită parlamentarilor social-democraţi să aibă "mai multă atenţie" ce legi depun.

"Am văzut că s-a discutat cât am fost plecat, în ultima săptămână, despre un proiect pe care noi nu îl ştiam, cu dublarea filmelor. Domnul Socaciu a uitat să ne spună şi nouă când are o idee de acest gen. Acum înţeleg că avem alt proiect, cu terasele (interzicerea muzicii la terase după ora 22.00 - n.r.). Vă rog să transmiteţi (parlamentarilor PSD - n.r.) că e nevoie de mai multă disciplină şi mai multă concentrare pe problemele care contează cu adevărat", a afirmat Ponta.

Deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la începutul lunii mai, la Camera Deputaţilor, o iniţiativă de modificare a Legii audiovizualului care prevede obligativitatea dublării filmelor străine în limba română.

Potrivit proiectului de lege depus de Victor Socaciu, "operele cinematografice în limbi străine vor fi traduse în limba română, traducerea fiind asigurată prin procedeul dublajului", iar Consiliul Naţional al Audiovizualului va urmări respectarea şi aplicarea acestei prevederi.

Victor Socaciu susţine în expunerea de motive că urmăreşte în special "protejarea identităţii naţionale". "Folosirea subtitrării introduce cuvinte noi, care ulterior vor fi asimilate de populaţie. Aceste cuvinte sunt apoi folosite din ce în ce mai des în limbaj şi ajung să fie considerate ca termeni obişnuiţi. Din această cauză, limba se deteriorează, acest aspect conducând la afectarea identităţii naţionale", spune deputatul PSD.

Pe de altă parte, 42 de senatori au iniţiat un proiect de lege privind asigurarea ordinii şi liniştii publice, care prevede, între altele, oprirea muzicii la terase după ora 22.00, necesitatea obţinerii aprobării scrise a vecinilor ce ar putea fi deranjaţi în cazul organizării unei petreceri în locuinţă. Potrivit "Gândul", proiectul iniţiat de grupul de senatori - 40 PSD din 42, unul independent şi un democrat liberal - mai prevede interzicerea consumului de băuturi alcoolice în parcuri, pe stadioane şi străzi, interzicerea portului oricăror obiecte contondente sau de autoapărare, inclusiv interzicerea cuţitelor de bucătărie în propria maşină.

"În cazul unor evenimente familiale, depăşirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinătate", este menţionat în proiectul de lege.

De asemenea, în localurile publice situate în imobilele cu destinaţia de locuinţă, programul muzical poate fi difuzat după ora 22.00 doar dacă localul este izolat fonic şi patronii obţin aprobarea scrisă a locatarilor imobilului şi a celor din imediata vecinătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Socaciu a "uitat" să ne informeze despre proiectul de lege cu dublarea filmelor.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Socaciu a "uitat" să ne informeze despre proiectul de lege cu dublarea filmelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei