Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădulescu:Decizia prind taxarea proprietarilor care nu lucrează trenurile se va lua la nivel politic

Duminică, 8 Mai 2011 (19:32:14)

Ministerul Agriculturii are pregătit pachetul legislativ pentru amendarea proprietarilor care nu lucrează terenurile agricole, însă decizia va fi luată la nivel politic, a spus secretarul de stat în instituţie Adrian Rădulescu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Rădulescu a spus că a fost unul dintre cei care s-au opus amendării proprietarilor de terenuri nelucrate şi a explicat că această taxare presupune nu o singură măsură, ci un pachet întreg.

"Nu s-a vrut acest pachet deocamdată, dar sper să îl implementăm până la sfârşitul acestui an, pentru că în urma discuţiilor pe care le-am avut cu proprietarii de teren în mai multe judeţe au fost oameni de diferite vârste şi unii mi-au spus aşa: «Domnu’ Rădulescu, copiii mei sunt plecaţi în străinătate, soţia mea a murit. Eu vreau să lucreze cineva acest teren, dar n-am găsit cui să-l dau. De ce trebuie să mă amendaţi?»

El a explicat că pachetul de măsuri, care este în curs de finalizare, se referă la un lucru care lipseşte de foarte multă vreme, şi anume creditul funciar, prin care agricultorii să poată lua credite bancare pentru care să garanteze doar cu pământul.

Întrebat când va fi introdusă taxarea terenurilor nelucrate, Rădulescu a răspuns că decizia se va lua la nivel politic.

"Noi avem pregătită toată infrastructura pentru a lua această decizie, cu mai multe acte legislative, şi dacă se va lua o decizie politică probabil că o vom putea face până la sfârşitul acestui an. Acest pământ se va lucra pentru că a crescut foarte mult eficiența culturilor agricole şi pentru că nivelul subvenţiilor a crescut foarte mult. Dacă discutam în 2007 de 67 euro pe hectar acum vorbim de 176 de euro şi vom ajunge până în 2014 la 210-214 euro pe hectar. Şi atunci devine atractuv să lucrezi pământul", crede Rădulescu.

Preşedintele federaţiei Romalimenta, Sorin Minea, a spus că marii proprietari de terenuri agricole nelucrate sunt persoane care au luat sute, chiar mii de hectare, pe care au vrut să le vândă şi să le transforme în investiții imobiliare.

"Oamenii ăştia nu le pot lucra şi nu vor să le arendeze. Dacă eu aş fi cumpărat 500 de hectare de teren undeva şi nu le-am lucrat, pentru că am zis că fac eu o afacere, bag eoliene pe ele, şi n-a mers afacerea, şi acum îmi mai dai şi amendă că nu pot să le lucrez? Eu nu mă pricep, n-am omeni. Lasă-mă întâi să le mătrăşesc, să le vând, să încep să scap de ele, şi dup-aia poţi să le impozitezi. Asta e ideea de bază", a afirmat Minea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădulescu:Decizia prind taxarea proprietarilor care nu lucrează trenurile se va lua la nivel politic.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rădulescu:Decizia prind taxarea proprietarilor care nu lucrează trenurile se va lua la nivel politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei