Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul de Externe anunţă că va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL

Duminică, 8 Mai 2011 (17:09:44)

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a anunţat, duminică, că va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL , susţinând că aceasta este o "responsabilitate" pe care este pregătit să şi-o asume "cu seriozitate şi entuziasm".

"M-am alăturat dumneavoastră, punând în serviciul Partidului Democrat Liberal experienţa dobândită ca ambasador şi ministru de externe. Sunt una dintre vocile cu care acest mare partid popular se adresează electoratului nostru natural: clasa de mijloc, mediul de afaceri, locuitorii din oraşe, fermierii, românii din străinătate. Am decis să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL. Este o responsabilitate pe care sunt pregătit să o asum cu seriozitate şi entuziasm, dacă voi obţine susţinerea dumneavoastră", spune Baconschi, într-o scrisoare deschisă, adresată delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL.

Baconschi le spune că acestor că "prin munca" lor au "făcut din Partidul Democrat Liberal cel mai ambiţios vehicul de modernizare a României" şi că "energia şi entuziasmul tuturor membrilor democrat-liberali au fost decisive".

"Pe unii dintre alegătorii care ne-au votat constant în aceşti ani din urmă, i-am dezamăgit. Pentru a-i remobiliza, se cuvine să le propunem oamenilor valori sigure, lideri de calitate şi politici eficiente. Alături de politicienii rodaţi, avem nevoie la vârful şi la baza partidului de o firească primenire. Numai aşa le vom dovedi cetăţenilor acestei ţări că suntem forţa politică care înţelege evoluţiile din societate şi îşi rescrie agenda pentru a răspunde aşteptărilor electoratului din România. Cred aşadar în capacitatea de relansare a Partidului Democrat Liberal', se mai spune în scrisoarea lui Baconschi, remisă MEDIAFAX.

El crede că PDL vrea să atragă "voturile românilor puternici şi liberi, care se trezesc devreme şi se culcă târziu, care gândesc, muncesc şi aduc societăţii valoare adăugată" şi că doreşte să capteze "suflul unei ample mişcări populare", pentru că "există numeroase aşteptări legitime în societatea noastră", iar PDL are "interesul vital de a se deschide, pentru a se împrospăta".

"Când spun toate acestea, nu-i pot uita pe cele trei milioane de români care trăiesc în afara graniţelor. Datorită legii votului prin corespondenţă, îi vom reintegra deplin în corpul politic al naţiunii", se mai spune în scrisoarea lui Baconschi.

În consecinţă, cu un "sentiment optimist", ministrul de Externe cere delegaţilor la Convenţie "votul de încredere" şi îi asigură de întreaga sa solidaritate.

Preşedintele Comisiei de organizare a Conferinţei Naţionale PDL, Sulfina Barbu declara, vineri, că pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris şapte candidaţi: Roberta Anastase, Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Gheorghe Flutur, Constantin Ostaficiuc, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi.

Potrivit Sulfinei Barbu, singurul candidat la preşedinţia PDL care şi-a depus candidatura şi pentru o altă funcţie de conducere în partid este Theodor Paleologu, care candidează şi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 14 mai, când se vor alege preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, iar în 15 mai va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, când vor fi aleşi prim-vicepreşedinţii, secretarul general, vicepreşedinţii partidului.

Sulfina Barbu a precizat că la Convenţia Naţională vor participa 1409 delegaţi cu drept de vot. Pentru funcţia de preşedinte al PDL candidează Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul de Externe anunţă că va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul de Externe anunţă că va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei