Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL caută femei credibile şi competente pentru candidaturi în alegerile locale

Duminică, 8 Mai 2011 (15:44:58)

Conducerea organizaţiei femeilor din PNL a decis, duminică, să identifice, până la sfârşitul lui iunie, în comunităţile locale, "cel puţin câte o femeie" cu credibilitate şi competenţă, nu neapărat membră a PNL, pe care să o susţină în candidatura la funcţia de consilier local, judeţean sau primar.

"În Delegaţia Permanentă a fost fixat obiectivul de a identifica cel puţin o femeie care să aibă credibilitate în comunitate şi competenţă pe domeniul ei de activitate şi care să fie susţinută pentru funcţiile de consilieri judeţeni în fiecare judeţ, în fiecare Consiliu local al marilor oraşe, să identificăm cel puţin o candidată care să îndeplinească aceste criterii de primar în fiecare judeţ din România", a spus preşedintele ONFL, deputatul Lucia Varga, în conferinţa de presă care a urmat reuniunii Delegaţiei Permanente.

"Până la sfârşitul lunii iunie sunt convinsă că vom găsi acele femei care să dorească să se implice în politică, să aibă cunoştinţele necesare pentru a deveni un bun consilier local, judeţean sau primar, ca apoi să le pregătim din punct de vedere politic şi al comunicării astfel încât să câştigăm alegerile", a adăugat Lucia Varga.

Ea a precizat că ONFL le aşteaptă pe femeile nemulţumite de actuala situaţie politică să se implice şi a subliniat că organizaţia sa va susţine candidaturile acelora care au competenţă şi credibilitate şi care nu sunt neapărat membre ale PNL.

"PDL a promovat în funcţii oameni lipsiţi de expertiză profesională pe un domeniu de activitate. Noi vrem să venim la guvrnare având pregătiţi şi oamenii care, odată intraţi la guvernare, să preia instituţiile şi vrem să identificăm acele femei care au expertiză şi ar aduce un plus de valoare în cadrul acelor instituţii", a spus Lucia Varga.

Ea a precizat că, până în acest moment, nu există nicio femeie care să figureze în sondajele de opinie ale USL ca şi candidată pentru preşedinţia CJ sau primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ.

Întrebată câţi dintre candidaţii care vor intra în sondajele pe care USL le va propune opiniei publice sunt femei, Lucia Varga a răspuns: "Suntem acum în situaţia în care, din păcate, încă nu avem o dorinţă din partea unei femei de a candida la Consiliul Judeţean sau la primăria unui oraş reşedinţă de judeţ".

Întrebată ce procent de reprezentare ar dori să aibă USL la alegerile locale şi parlamentare pentru femei, Lucia Varga a precizat că ONFL va susţine candidatura femeilor pe baza competenţei şi a meritocraţiei.

"Nu ne-am gândit la procente. Pe baza unor criterii care ţin de competenţă sau meritocraţie vom susţine sau nu o femeie pentru o candidatură la Consiliul Judeţean sau la primăria unei localităţi", a spus Lucia Varga.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL caută femei credibile şi competente pentru candidaturi în alegerile locale.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL caută femei credibile şi competente pentru candidaturi în alegerile locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei