Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mai 2011 - Anul XVI, nr. 106 (4704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Oare...?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din cupele europene n-a mai rămas decât finala de disputat. Dar oare „disputat” o fi chiar cuvântul potrivit? Fiindcă, atât în Champions’ cât şi în Europa League, finală pare a fi doar formalitatea care să consfinţească atribuirea trofeului celor două mari favorite: Barcelona şi Porto. Vă imaginaţi, presupun, că în finala cea mare voi fi suporter devotat al lui Manchester United, o echipă cu care am mai ţinut şi în alte rânduri, nu neapărat fiindcă nu puteam ţine cu adversara ei, ca acum. Chiar îmi aduc aminte de o uluitoare finală a Cupei Campionilor, cea din 1969, câştigată în prelungiri de Manchester împotriva Benficăi, o echipă minunată de altfel, cu marele Eusebio în teren, dar căreia îi lipsea un singur lucru pentru a fi enormă: Bobby Charlton! Care juca dincolo, la Manchester, pentru care a şi înscris în prelungiri cel mai spectaculos gol pe care l-am văzut eu vreodată (sau cel puţin aşa mi s-a întipărit mie, atunci, la 15 ani şi ceva). Ei bine, Sir Bobby Charlton e şi acum la Manchester. E, mi se pare, preşedinte de onoare. Căruia i s-ar cuveni ca doar puţin mai tinerii Van der Saar şi Owen să-i dedice trofeul. Paranteză: acum vreo 4-5 ani, la un meci de caritate, Sir Bobby Charlton a jucat vreo 20 de minute, spre sfârşitul partidei. Avea, parcă, 73 de ani! Şi zău că i-au ieşit vreo două-trei driblinguri şi o cursă pe lângă „juniorii” de 50-55 de ani din teren. Ei bine, ţin cu Manchester aşadar, nu doar fiindcă adversarul din finală se numeşte Barcelona. Aş fi fericit să văd cum Sir Alex Ferguson îi demonstrează lui Pep că nu a greşit când, la sfârşitul returului cu Real, a spus că Sir Alex este cel mai bun antrenor din lume. Vorba-i: pe lângă ştiinţă, mai are domnia sa şi alte argumente, adică fotbaliştii care să se ia la trântă cu ai lui Pep? Cred că da. Ideea e că Manchester este o echipă ofensivă, iar în sensul ăsta văd eu „trânta” finală: care dă mai multe goluri. Iar dacă e să vorbim de un capitol la care Man. U surclasează Barca, acesta este cel al şuturilor de la distanţă, inexistentă la Barcelona. Zic deci că această finală este deschisă, oricum cu un câştigător mai puţin sigur decât în cealaltă, din Europa League. Unde Porto, fără îndoială, va câştiga la pas. Dincolo de ascendentul psihologic, provenit din campionatul intern, acolo unde Porto a măturat totul în cale, mai dihai ca uraganul Katrina, Braga ştergându-şi deja din memorie ideea că este campioana în exerciţiu. Dar dincolo de asta, e vorba de fotbal practicat: în timp ce Braga este etalonul de fotbal defensiv în care (absolut inexplicabil pentru o ţară în care fotbaliştii tehnici sunt net majoritari) Portugalia excelează în felul în care o făcea Italia cândva, Porto este exact opusul. Este cea mai ofensivă echipă europeană alături de Borussia Dortmund, acestea fiind singurele de care Barcelona trebuie să se teamă în ediţia următoare a Champions’ League.

Acestea fiind zise, să aşteptăm finalele. Indiferent cine le va câştiga, vor fi cu siguranţă frumoase. Mai am şi o nedumerire: noi unde apărem în acest clip? Pentru ce se bat vreo trei proaste la participarea în Champions’ League şi încă pe atâtea pentru cealaltă competiţie? Ca să ne facă încă o dată de râsul lumii? Ce-avem noi în comun cu splendoarea de joc numit fotbal şi care la noi nici a caricatură nu seamănă?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oare...?.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Oare...?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 7 mai 2011, 14:49:53
Când vine vorba de Steaua sunt subiectiv ( instinctiv )
Îi port ( până’n prezent) o dragoste , din copilărie
Dar cu MM ( cu mers lasciv) şi’un Gigi mereu detectiv
Plus antrenorii rotativi .. se gată (clubul ) ca o baterie

Au fost ( în Ghencea ) pe rând : Dinamo , Rapid
C-un joc fără nuanţă au ciobit ( 0-1) ambii tabela
Jucătorii’s în offsaid faţă de Gigi , care’i avid
Să-şi salute ,, supuşii ’’ ridicânduse’n slăvi cu nacela

Steaua e acum o echipă fără cod numeric personal
Ajunge uşor în zona golului , dar dă (mereu) cu copita şansei
Fotbalul viitorului nu’i pe teren ... e la tribunal
Unde se scot ,,punctele lipsă ’’ de avocaţi în botoşei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei