Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu, în vizită de lucru în Franţa, unde se va întâlni cu miniştrii Justiţiei şi de Interne

Luni, 2 Mai 2011 (16:00:50)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va face o vizită de lucru în Franţa, marţi şi miercuri, urmând a se întâlni cu omologul său francez, cu ministrul de Interne, cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, şeful Baroului din Paris, dar şi cu secretarul general pentru Afaceri Europene.

"În perioada 3-4 mai 2011, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu va efectua o vizită de lucru în Franţa, ce se înscrie în seria demersurilor diplomatice ale demnitarului român în vederea prezentării ultimelor evoluţii în materia reformei în Justiţie, cu impact în ce priveşte evaluarea europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", se arată într-un comunicat de luni a Ministerului Justiţiei.

Cu acest prilej vor avea loc discuţii bilaterale cu omologul francez, Michel Mercier. Alături de subiectele de interes pentru MCV, discuţiile se vor axa şi pe dosare aflate pe agenda europeană, în dezbaterea consiliului JAI, cooperarea judiciară româno-franceză şi proiecte de cooperare bilaterală între cele doua state.

În aceeaşi perioadă, ministrul Justiţiei va avea întâlniri cu Claude Gueant, ministrul de Interne, al teritoriilor de peste Mări, Colectivităţilor teritoriale şi Imigraţiei, subiectul central ce urmează să fie dezbătut fiind cel al evoluţiilor MCV, cu importanţă majoră mai ales în contextul eforturilor tehnice şi diplomatice ale României de pregătire a aderării la spaţiul Schengen.

Pe agenda vizitei mai figurează întâlniri cu Vincent Lamada, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa, unde se vor discuta chestiuni de interes comun legate de organizarea sistemului judiciar şi de funcţionarea instanţelor, Jean Castelain, preşedintele Baroului din Paris şi cu Gilles Briatta, secretar general pentru Afaceri Europene, consilier pentru Afaceri europene al primului ministru.

Demersul diplomatic va fi completat şi de un dejun de lucru la care se vor dezbate teme de interes pentru sistemele de justiţie din cele două state precum şi aspecte ale justiţiei europene, la care vor lua parte personalităţi ale lumii politice şi ale sistemului judiciar din Franţa, precum Jacques Barrot, membru al Consiliului Constituţional, fost comisar european pentru Justiţie, Jean-Pierre Picca, consilier prezidenţial pentru afaceri juridice, Elisabeth Guigou, vice-preşedinte al Adunării Naţionale şi fost ministru al Justiţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu, în vizită de lucru în Franţa, unde se va întâlni cu miniştrii Justiţiei şi de Interne.
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu, în vizită de lucru în Franţa, unde se va întâlni cu miniştrii Justiţiei şi de Interne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei