Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" cere premierului să respecte Constituţia şi dreptul la liberă exprimare

Luni, 2 Mai 2011 (14:57:34)

Confederaţia "Cartel Alfa" spune că va plăti amenda de 200 de lei primită de bărbatul din Drobeta-Turnu Severin care a scandat lozinci împotriva Guvernului şi îi cere premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, să respecte Constituţia şi dreptul la liberă exprimare.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" arată, luni, într-o scrisoare deschisă adresată premierului, că a decis să plătească amenda de 200 de lei aplicată de jandarmi pentru "tulburarea liniştii publice" cetăţeanului care a scandat, săptămâna trecută, la Drobeta-Turnu Severin, mai multe lozinci "împotriva acţiunilor Guvernului şi a politicii actuale pe care o duce împotriva poporului român".

"Să fie, domnule prim-ministru, o dovadă că Ion Olteanu, cetăţeanul amendat, nu a tulburat decât liniştea guvernanţilor, a dumneavoastră personal, pentru că vă aflaţi în imediata apropiere, faptul că nu aţi solicitat de îndată cercetarea cazului de reţinere abuzivă la sediul Jandarmeriei şi a loviturilor pe care protestatarul le dovedeşte cu acte medicale?", se arată în scrisoarea deschisă adresată premierului Emil Boc.

Sindicaliştii de la "Cartel Alfa" consideră că, în orice ţară democratică, un premier aflat în această situaţie ar fi cerut ministrului de Interne sancţionarea unui astfel de act antidemocratic îndreptat împotriva unui simplu cetăţean care are tot dreptul să protesteze.

"Ar fi trebuit, domnule prim-ministru, ca amenda să o plătiţi dumneavoastră. Cu siguranţă decizia de a permite asemenea derapaje de la norme democratice, ba chiar de a nu acţiona, ulterior, în niciun fel, lăsând nesancţionat abuzul jandarmilor care ar fi trebui să vă asigure atât dumneavoastră protecţia, cât şi cetăţenilor din jur - chiar dacă aceştia au decis să protesteze - aminteşte de vremuri dictatoriale. Este profund nedemocratic ca nemulţumirea unui cetăţean care îşi manifestă protestul scandând lozinci să fie stopată prin «politica pumnului în gură» şi prin servirea lui ca exemplu altor potenţiali doritori de exprimare liberă a convingerilor personale şi nemulţumirilor legate de situaţia socială gravă în care oamenii au ajuns", se mai arată în scrisoare.

"Cartel Alfa" solicită premierului să dispună de urgenţă ministerelor, autorităţilor şi organelor de ordine să respecte toate legile în vigoare în privinţa dreptului cetăţenilor de a protesta faţă de orice măsuri pe care le consideră antidemocratice, arătând că nu este prima dată când grupuri de interese încearcă să pună pumnul în gură protestatarilor.

"Domnule prim-ministru, respectaţi Constituţia şi dreptul la libera exprimare al cetăţenilor României!", se arată în finalul scrisorii deschise adresate lui Emil Boc.

Un bărbat a fost amendat de jandarmi, în 28 aprilie, după ce a scandat lozinci împotriva Guvernului, în faţa Palatului Administrativ din Drobeta-Turnu Severin, în timp ce premierul Emil Boc se afla în interiorul clădirii pentru a semna mai multe contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a scandat minute în şir lozinci precum "Jos Boc!", "Jos Băsescu!", în timp ce delegaţia formată din premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, deputaţii PDL Ioan Oltean şi Doina Chircu, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară se aflau în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, unde se semnau trei contracte de finanţare a unor obiective din judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Mehedinţi, Claudia Mendea, jandarmii care asigurau ordinea publică în apropierea Palatului Administrativ au mers să îl legitimeze pe bărbat întrucât acesta se manifesta zgomotos.

"La solicitarea forţelor de ordine, bărbatul a refuzat legitimarea. A fost condus la sediul IJJ, unde a fost amendat cu suma de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice, în baza Legii 61/1991 republicată", a mai spus Mendea.

Întrebat despre acest incident, la ieşirea din sala de şedinţe, premierul Emil Boc a răspus: "Nu am nicio legătură. N-am dat nicio dispoziţie în acest sens".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa" cere premierului să respecte Constituţia şi dreptul la liberă exprimare.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa" cere premierului să respecte Constituţia şi dreptul la liberă exprimare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei