Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ramona Mănescu (PNL) solicită demisia Elenei Udrea din funcţia de ministru pentru sfidarea PE

Marţi, 12 Aprilie 2011 (16:46:24)

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu, coordonator al liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regională a PE, solicită demisia ministrului Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, considerând că aceasta a sfidat PE prin neprezentarea la Comisia de resort a instituţiei europene.

"Doamna ministru Elena Udrea nu a binevoit să vină, astăzi, în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, deşi a fost invitată special, pentru a prezenta strategia Guvernului Boc în vederea îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene, capitol la care Romania este codaşă. Alaturi de colegii mei din Comisia REGI am aflat cu stupoare că, deşi doamna Udrea este astăzi la Bruxelles, a ales să nu participe la această dezbatere, sfidând astfel Parlamentul European", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu reclamă faptul că la dezbaterea din cadrul Comisiei a venit, în schimb, secretarul de stat Răzvan Murgeanu şi consideră că, prin absenţa ministrului, România a fost pusă, din nou, intr-o situatie "extrem de jenantă" din cauza indiferenţei manifestate de Guvernul României în relaţia cu instituţiile europene.

"A venit, în schimb, domnul Răzvan Murgeanu care ne-a pus, pentru a doua oară astăzi, într-o poziţie delicată prin prestaţia lamentabilă pe care domnia sa a avut-o. Mai mulţi dintre colegii mei s-au plâns, în intervenţiile lor, că nu au înţeles nimic din prezentarea domnului secretar de stat şi implicit din masurile aşa zise «urgente» la care Guvernul sustine că lucrează pentru ca România să absoarbă cât mai mulţi bani europeni. În consecinţă, cred că demisia doamnei ministru Udrea ar reprezenta un minim gest de demnitate", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, Comisia REGI a dezbătut marţi raportul privind vizita unei delegaţii PE in România, vizita ce a avut loc anul trecut in luna noiembrie, la dezbatere fiind invitată să participe Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, pentru a prezenta situaţia reală a României în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene.

Numele ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a figurat pe agenda reuniunii de marţi a comisiei REGI, prezidată de fostul comisar pentru Dezvoltare Regională Danuta Huebner. Discuţiile membrilor comisiei cu ministrul Elena Udrea urmau să se axeze pe implementarea politicii de coeziune a UE în România. De asemenea, era pe agendă un schimb de puncte de vedere cu ministrul Elena Udrea pe tema vizitei făcute de o delegaţie a unor membri ai comisiei REGI în România în perioana 3-5 noiembrie 2010.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) susţine că la solicitarea sa secretarul de stat Răzvan Murgeanu a susţinut o prezentare în faţa Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din PE, timp în care ministrul Elena Udrea era la întâlnirea cu vicepreşedintele CE Antonio Tajani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ramona Mănescu (PNL) solicită demisia Elenei Udrea din funcţia de ministru pentru sfidarea PE.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ramona Mănescu (PNL) solicită demisia Elenei Udrea din funcţia de ministru pentru sfidarea PE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei