Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boştinaru: Elena Udrea a refuzat să vină la şedinţa Comisiei REGI din PE, gest considerat ofensator

Marţi, 12 Aprilie 2011 (16:02:47)

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru a criticat, marţi, absenţa ministrului Elena Udrea la o reuniune cu Comisiei REGI din PE, spunând că neparticiparea ei a fost considerată "o ofensă adusă Parlamentului European", dar şi "un refuz al dialogului care ar fi putut să o pună într-o situaţie incomodă".

Europarlamentarul PSD susţine într-un comunicat că "ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a fost invitată să participe, marţi, la o întâlnire în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), unde a fost chemată să prezinte raportul cu privire la «performanţele» ministerului pe care îl conduce".

"Cu toate acestea, Elena Udrea, într-un gest fără precedent, a refuzat dialogul cu eurodeputaţii din Comisia REGI, deşi conform agendei ministrului, publicată pe site-ul oficial, Elena Udrea se afla marţi la Bruxelles pentru o întâlnire cu comisarul Johannes Hahn şi comisarul Antonio Tajani. Mai mult decât atât, ministrul Elena Udrea a aterizat în această dimineaţă la Bruxelles", se mai arată în comunicatul semnat de Victor Boştinaru.

Eurodeputatul PSD mai susţine că, în condiţiile în care reprezentantul Guvernului României prezent la dezbatere a declarat că nu poate vorbi decât despre anumite subiecte, se pot trage concluziile asupra priorităţilor acestei guvernări.

"Răspunsurile secretarului de stat, Răzvan Murgeanu, au fost cel mai adesea incomplete, superficiale sau au ocolit de-a dreptul conţinutul întrebărilor, accentuând percepţia de ţară cu mari dificultăţi în implementarea Politicii de Coeziune. Însă, atunci când ministrul Elena Udrea absentează nemotivat de la o dezbatere foarte importantă şi unde există o confirmare din partea ei, colegii din Comisia REGI au interpretat absenţa ministrului ca o ofensă adusă Parlamentului European, ca un refuz al dialogului care ar fi putut să o pună într-o situaţie incomodă atunci când ar fi fost întrebată asupra situaţiei alarmante privind absorbţia fondurilor europene. Un număr mare de eurodeputaţi din toate grupurile politice au apreciat că acest gest era ultimul pe care o ţară ca România şi l-ar fi putut permite, în contextul în care, ţara noastră are nevoie de prietenia şi sprijinul Parlamentului European în menţinerea Politicii de Coeziune ca prioritate a Uniunii", consideră Victor Boştinaru.

Numele ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este trecut pe agenda reuniunii de marţi a comisiei REGI, prezidată de fostul comisar pentru Dezvoltare Regională Danuta Huebner. Discuţiile membrilor comisiei cu ministrul Elena Udrea urmau să se axeze pe implementarea politicii de coeziune a UE în România. De asemenea, era pe agendă un schimb de puncte de vedere cu ministrul Elena Udrea pe tema vizitei făcute de o delegaţie a unor membri ai comisiei REGI în România în perioana 3-5 noiembrie 2010. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boştinaru: Elena Udrea a refuzat să vină la şedinţa Comisiei REGI din PE, gest considerat ofensator.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boştinaru: Elena Udrea a refuzat să vină la şedinţa Comisiei REGI din PE, gest considerat ofensator5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei