Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Şomerii, aşteptaţi vineri la Bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate, la finele acestei săptămâni, la Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment ce se va desfăşura vineri în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, organizatorul evenimentului, anunţă că bursa va debuta simultan, de la ora 10.00, locaţiile fiind următoarele: în Suceava la Casa de Cultură, în Rădăuţi la Casa Germană, în Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc la sediile punctelor de lucru ale AJOFM.

Până la finele săptămânii trecute, existau deja 51 de angajatori care îşi anunţaseră participarea, cu un număr de 282 de posturi vacante. Cele mai multe oferte erau în Suceava (118 posturi), urmate de ofertele din Rădăuţi (66 posturi), Fălticeni (62 posturi) şi Câmpulung Moldovenesc (36 posturi). În aceste zile, însă, pe liste se vor mai adăuga şi alţi angajatori cu oferte de locuri de muncă.

Cele mai consistente oferte de muncă vin din sectoarele construcţii, fabricarea de îmbrăcăminte, prelucrarea lemnului, prelucrarea de mobilă şi comerţ, de altfel acestea fiind şi domeniile cu cea mai mare căutare pe piaţa muncii, în ultima perioadă.

 

Rata şomajului din judeţ, în scădere accentuată

Această bursă generală a locurilor de muncă vine într-un moment destul de bun pe piaţa muncii din Suceava. Conform celor mai recente statistici, aferente lunii martie, rata şomajului din judeţ a scăzut până la 5,77%, în condiţiile în care în februarie şomajul era de 6,98%. Practic, într-o lună de zile, aproape 3.000 de şomeri s-au angajat, acest salt fiind datorat unei creşteri importante a cererii de forţă de muncă, explicată parţial de încheierea sezonului rece şi reluarea activităţilor sistate pe timp de iarnă.  

Din păcate, marea problemă este cu şomerii de vârstă înaintată şi cu nivel de pregătire scăzut şi mediu, cei care îşi găsesc cu mare greutate un serviciu.    

„Agenţii economici care vor veni la Bursa generală a locurilor de muncă pot selecta direct viitorii angajaţi, beneficiind de sprijinul financiar oferit de bugetului asigurărilor de şomaj pentru reducerea cheltuielilor cu forţa de muncă”, a declarat Aurelia Focşa, directorul executiv al AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomerii, aşteptaţi vineri la Bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Şomerii, aşteptaţi vineri la Bursa locurilor de muncă4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aiurea trimis de
(13 apr 2011, 06:35:25
Numai niste prostii...bursa locurilor de munca e o vrajeala pe fata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei