Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au cumpărat în 2010 mai puţine produse decât în 2009, cu un buget aproximativ egal

Miercuri, 6 Aprilie 2011 (15:25:45)

Bugetul lunar alocat de români pentru alimente şi produse de îngrijire a locuinţei a rămas aproximativ la fel în 2010, comparativ cu 2009, dar volumul a scăzut, iar cheltuielile cu unele produse, precum alcoolul, snacks-urile şi băuturile carbonatate, au fost reduse sau chiar eliminate.

Astfel, bugetul de cheltuieli s-a ridicat anul trecut la 710 lei pe lună, faţă de 719 lei în 2009. Cu toate acestea, în Bucureşti a fost resimţită o scădere cu aproximativ 5% a bugetului mediu lunar de cheltuieli alocat alimentelor şi produselor pentru locuinţă, potrivit studiului ShopperTrends, realizat de compania de compania de cercetare Nielsen.

Potrivit studiului, patru din cinci persoane au recunoscut că au remarcat anul trecut creşteri de preţuri, iar măsura luată de aceştia a fost reducerea cheltuielilor pe anumite categorii de produse.

"Cel mai des menţionat ca fiind afectat de reducerea cheltuielilor a fost segmentul de băuturi, precum vin, spirtoase şi bere, acestea fiind primele produse eliminate din coşurile de băuturi în 2010. Alte categorii cumpărate mai puţin din cauza inflaţiei alimentare au fost snacks-urile sărate, răcoritoarele carbonatate, ciocolata, alimentele organice, biscuiţii şi cafeaua", a declarat, într-o conferinţă de presă, Bogdana Baltasiu, Client Service Manager Customer Research în cadrul Nielsen.

Totodată, românii au mai tăiat, printre altele, din cheltuielile alocate alimentelor pentru bebeluşi, juice-urilor, cerealelor pentru micul dejun, îngheţatei şi ceaiurilor.

Alimentele proaspete, respectiv legume, fructe, carne, peşte şi lactate, care reprezintă 63% din bugetul alocat cumpărăturilor, au fost achiziţionate fie în cantitate mai mică, fie cumpărătorii au mărit frecvenţa de achiziţie pentru a reduce cantitatea de produse aruncate.

Potrivit datelor Nielsen, şi în 2010 românii au preferat să cumpere produsele alimentare şi de îngrijire a locuinţei în principal din reţelele de comerţ modern, respectiv hipermarketuri, supermarketuri şi discounteri, aceste unităţi acoperind 48% din piaţă.

"Românii aleg magazinele din comerţul modern în funcţie de uşurinţa de a ajunge la unitate, de oferta variată a magazinului, pentru faptul că alimentele sunt proaspete şi pentru raportul bun calitate/preţ", se mai arată în raport.

Baltasiu a adăugat că o diferenţă observată anul trecut în comportamentul consumatorilor a fost scăderea importanţei promoţiilor, în contextul în care majoritatea unităţilor din comerţul modern oferă astfel de avantaje.

Studiul ShopperTrends a fost realizat în perioada octombrie-noiembrie 2010 şi au fost luate în calcul răspunsurile a 1.200 de persoane, principalii cumpărători de produse alimentare şi de îngrijire a locuinţei din gospodării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au cumpărat în 2010 mai puţine produse decât în 2009, cu un buget aproximativ egal.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au cumpărat în 2010 mai puţine produse decât în 2009, cu un buget aproximativ egal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei