Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2011 - Anul XVI, nr. 80 (4678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisar şef de Poliţie, condamnat definitiv la trei ani de detenţie pentru corupţie

Miercuri, 6 Aprilie 2011 (15:43:53)

Instanţa supremă a condamnat definitiv la trei ani de detenţie un comisar şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, judecat pentru că a pretins bani în schimbul intervenţiei pe lângă un procuror şef, astfel încât un dosar penal să fie soluţionat favorabil.

Înalta curte de casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Constantin Ciobanu, comisar şef, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, la pedeapsa de trei ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, informează, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

De asemenea, instanţa supremă a dispus, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de doi ani după executare, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Potrivit DNA, în perioada mai - iunie 2009, inculpatul Ciobanu Constantin, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, comisar şef în cadrul IPJ Mehedinţi - Serviciul cercetări penale, a pretins de la un denunţător suma de 400 de euro în schimbul promisiunii că nu va declanşa urmărirea penală faţă de acesta într-un dosar pe care îl instrumenta şi a garantării că va interveni la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin pentru ca respectivul dosar să fie repartizat unui procuror care urma să-l soluţioneze în favoarea denunţătorului.

De asemenea, s-a reţinut că, în acelaşi scop, inculpatul a pretins ca denunţătorul să-i vândă un autoturism marca Opel Astra Caravan (care urma să fie cumpărat din Germania de denunţător) la preţul de 1.000 de euro şi nu la preţul de 2.700 de euro, cât ar fi obţinut denunţătorul dacă l-ar fi vândut la preţul pieţei unei terţe persoane.

La data de 23 iunie 2009, inculpatul Ciobanu Constantin a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 400 de euro în scopul menţionat mai sus.

A doua zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La aceeaşi dată, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă a lui Ciobanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisar şef de Poliţie, condamnat definitiv la trei ani de detenţie pentru corupţie.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisar şef de Poliţie, condamnat definitiv la trei ani de detenţie pentru corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei