Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Alegerea primarilor din primul tur, gândire a PDL în stil mafiot

Luni, 28 Martie 2011 (15:39:54)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că se opune alegerii primarilor din primul tur de scrutin, apreciind că această modificare a legii electorale este "o gândire în stil mafiot" a PDL.

Ponta a precizat că PSD se opune modificării "intempestive" a legii electroale, anunţate de PDL, în sensul alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin.

El a afirmat că şi această modificare este iniţiată de Traian Băsescu pentru că nu i s-a aplicat lui.

"Întotdeauna Traian Băsescu vrea să se modifice ceva ce nu s-a aplicat la el. Dacă în 2001 primarul era ales din primul tur, Sorin Oprescu ar fi fost primarul general. Dacă se alegea preşedintele din primul tur, ar fi fost Adrian Năstase sau Mircea Geoană", a spus Ponta.

Datele de la alegerile prezidenţiale din 2009 arată însă că Mircea Geoană a obţinut, în primul tur, un rezultat mai slab decât Traian Băsescu, el având 3.027.838 voturi, faţă de 3.153.640, câte a avut contracandidatul lui.

Ponta a mai spus că pentru modificarea legilor electorale sunt necesare consultări cu toate forţele politice, nu doar de calculele PDL.

"Doamna Udrea are nişte bani, banii României, şi îi dă numai primarilor de la PDL care o votează pe ea şi pe Emil Boc la alegerile lor interne. Acei primari, cu banii noştri, eventual în primul tur vor reuşi să fie pe primul loc. Este o gândire care nu are legătură nici cu interesul public, nici cu România, este un stil mafiot în care Boc şi Udrea strâng banii României şi îi cheltuie cu prietenii lor şi cu cei din mafia lor", a declarat preşedintele PSD.

Ponta a precizat că PSD va vota şi împotriva modificării legii referendumului, în sensul validării acestuia doar dacă la urne se prezintă majoritatea absolută a celor din listele electorale.

"Poate denotă o anumită teamă a lui Băsescu. (...) Nu cred că putem schimba o lege ori de câte ori lui Traian Băsescu îi este teamă de ceva", a spus el.

Ponta a menţionat că actuala modificare a Legii referendumului, prin care preşedintele poate fi demis cu votul favorabil al alegătorilor prezenţi la urne, a fost iniţiată de Eugen Nicolicea, acum deputat UNPR.

"Acum sunt foarte curios cum va vota Nicolicea şi ceilalţi aşa-zişi independenţi", a adăugat el.

Ponta a mai declarat că PSD doreşte modificarea Constituţiei pentru ca parlamentarii care îşi schimbă apartenenţa politică să îşi piardă mandatul.

"Dacă eşti ales nu ca independent, ci pe o listă de partid, ca domnii Oprea, Sârbu, Diaconescu, este un tip de înşelare a celor care te-au votat. (...) La nivel naţional putem avea o modificare în Constituţie şi cei care îşi trădează partidul să îşi piardă mandatul. Mă bazez pe declaraţiile extrem de tranşante ale domnului Bosc şi domnului Băsescu, din alte epoci, când spuneau că cel mai mare cancer al politicii româneşti este traseismul politic. Acum, când i-a luat pe ei cancerul, văd că nu mai au aceeaşi părere", a spus el.

Ponta a mai precizat că se gândeşte dacă o prevedere similară – pierderea mandatului – nu poate fi aplicată şi pentru europarlamentarii români, însă nu a dezvoltat subiectul, menţionând că nu vrea să se lanseze în "speculaţii juridice" înainte de a se documenta dacă acest lucru este posibil.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Alegerea primarilor din primul tur, gândire a PDL în stil mafiot.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Alegerea primarilor din primul tur, gândire a PDL în stil mafiot0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei