Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL: Tabără şi Igaş vor prezenta o strategie privind intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole

Luni, 28 Martie 2011 (15:39:17)

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că ministrul Agriculturii şi cel de Interne trebuie să prezinte săptămâna viitoare o strategie pentru ca intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole din România să se suporte din fonduri de la bugetul de stat sau din alte fonduri externe.

"Am discutat despre cadastrare şi săptămâna viitoare miniştrii de Interne şi de Agricultură au primit sarcina să prezinte o strategie privind paşii care trebuie făcuţi pentru ca intabularea terenurilor şi cadastrarea terenurilor agricole din România să se suporte din fonduri de la bugetul de stat sau din alte fonduri externe. Există un proiect cu Banca Mondială, dar nu este suficient", a precizat Flutur, după şedinţa BPN al PDL.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, PDL consideră că principala cauză "a fărâmiţării terenurilor şi a unei organizări precare a agriculturii este birocraţia în domeniul intabulării şi a cadastrului".

"Accelerarea intabulării gratuite în cartea funciară a terenurilor este o temă pe care am discutat-o şi pentru care cei doi miniştri au primit sarcină să vină cu un calendar foarte exact", a precizat Gheorghe Flutur.

El a arătat că la şedinţa BPN al PDL s-a discutat despre agricultură şi despre priorităţile din acest domeniu şi a apreciat că "este îmbucurător faptul că au început să crească exporturile în România" în domeniul agriculturii.

Întrebat pe ce sectoare au început să crească aceste exporturi, Flutur nu a putut să răspundă, dar a precizat că poate să spună unde România este campioană la import. "Pot să vă spun unde nu merge, unde suntem campioni la import, importul de carne de porc. Şi aici trebuie să vedem ce se întâmpă pentru că alocarea subvenţiei în creşterea porcului să vedem dacă ajunge unde trebuie, dacă este suficientă sau nu şi de ce România este o mare importatoare de carne de porc", a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai spus printre altele că România este importatoare "pe legumicultură".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL: Tabără şi Igaş vor prezenta o strategie privind intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole.
 Vizualizări articol: 356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PDL: Tabără şi Igaş vor prezenta o strategie privind intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei