Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2011 - Anul XVI, nr. 72 (4670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hancescu: Trebuie să intervină MFP şi premierul pentru rectificarea bugetului, Funeriu doar promite

Luni, 28 Martie 2011 (17:28:17)

 Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că este nevoie de intervenţia ministrului de Finanţe şi a premierului pentru rectificare bugetară, întrucât Funeriu face doar promisiuni.

Cadrele didactice din Botoşani şi Suceava au încheiat pichetul din faţa Ministerului Educaţiei, dar ameninţă că vor continua protestul în localităţile lor, nemulţumiţi de rezultatul întâlnirii cu ministrul Danile Funeriu care nu a făcut decât promisiuni, fără acţiuni concrete.

Hancescu a precizat că sindicaliştii nu mai cred în vorbe şi că este nevoie de intervenţia Ministerului de Finanţe şi a premierului pentru rectificarea bugetului astfel ca profesorii să-şi primească salariile.

"Trebuie rectificat bugetul pentru că nu acoperă nici salariile diminuate. Vom face adrese către Ministerul de Finanţe şi către premier pentru a interveni", a zis Hancescu.

Ministrul Daniel Funeriu a promis că va încerca şi el să convoace o întâlnire cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu şi premierul Emil Boc.

Liderul FSLI a subliniat că se încearcă găsirea unei soluţii pentru rezolvarea problemei, astfel că profesorii să primească banii pe februarie, dar a precizat că dacă nu se suplimentează bugetul, problema de fond va rămâne.

"Riscul cel mai mare este la vară când nu vom avea bani de vacanţă. În aceste condiţii este posibil ca profesorii să nu intre la ore pentru că de vorbe sunt sătui, vor acţiuni concrete", a spus Hancescu.

Totodată, ministrul Educaţiei a promis că va face demersuri la prefecţii din localităţile respective pentru plata drepturilor restante.

Aproximativ 150 de cadre didactice din Botoşani şi Suceava afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ au pichetat, luni, sediul Ministerului Educaţiei, nemulţumite de neplata salariilor pe luna februarie. La protestul de la Ministerul Educaţiei au participat cadre didactice din municipiul Suceava, Gura Humorului şi Fălticeni, precum şi din Botoşani.

Profesorii din judeţul Botoşani din peste 20 de şcoli au fost, vineri, pentru a zecea zi, în grevă generală, iar sute de profesori s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Botoşani, unde timp de două ore au scandat lozinci antiguvernamentale, ameninţând că vor refuza să intre la ore până când nu îşi vor primi salariile aferente lunii februarie.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Botoşani, Maria Ţiprigan, a declarat că luni dimineaţă va avea o întâlnire cu autorităţile locale, pentru a lămuri situaţia banilor care trebuie alocaţi pentru plata salariilor restante.

În judeţul Suceava, greva generală a continuat, vineri, în peste 30 de unităţi şcolare, iar zeci de cadre didactice au protestat în zona Palatului Administrativ mărşăluind în cerc, întrucât nu au avut autorizaţie pentru organizarea de proteste.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, declara, vineri, că Guvernul a suplimentat fondul de salarii pentru primul trimestru al acestui an, astfel încât cadrele didactice sucevene îşi vor putea primi salariile.

Popescu preciza că Guvernul a suplimentat cu 4,55 milioane de lei fondul de salarii din trimestrul întâi pentru plata salariilor cadrelor didactice din judeţul Suceava prin transferarea sumei din bugetul prevăzut pentru trimestrul al treilea, urmând ca ulterior să fie efectuată o rectificare pentru acoperirea deficitului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hancescu: Trebuie să intervină MFP şi premierul pentru rectificarea bugetului, Funeriu doar promite.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hancescu: Trebuie să intervină MFP şi premierul pentru rectificarea bugetului, Funeriu doar promite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei