Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de proprietari de tonete care vând legume şi fructe au protestat la Iaşi

Luni, 21 Februarie 2011 (14:22:14)

Câteva zeci de proprietari de tonete din Iaşi care vând fructe şi legume au protestat, luni, în faţa primăriei municipiului, apoi s-au deplasat la Prefectură, nemulţumiţi că au primit somaţii privind sistarea activităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 10.00 în faţa primăriei ieşene, cerând intervenţia municipalităţii, după ce au primit de la Prefectura judeţului somaţii privind sistarea activităţii pe motiv că produsele sunt comercializate în condiţii improprii.

"Noi din asta trăim. De ce să fim trataţi în halul ăsta? Până acum am putut să vindem liniştiţi şi dintr-o dată ni se interzice. Familia mea nu are altă altă sursă de venit. Muncim de dimineaţă până seara pentru a ne asigura traiul. Nu ne îmbuibăm din această activitate, ci abia reuşim să ne descurcăm”, a declarat Ioan C., proprietar de tonetă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că primăria nu îi poate ajuta de comercianţi întrucât Prefectura este instituţia care a dispus efectuarea unor controale la tonetele care vând legume şi fructe.

"În municipiu există 395 de tonete, dar nu ştim câte dintre acestea vând legume şi fructe. În luna noiembrie a anului trecut, Direcţia Sanitar Veterinară ne-a înştiinţat că avem voie să emitem autorizaţii de funcţionare doar pentru activitatea de comerţ, exclusiv produse alimentare”, a afirmat Sebastian Buraga.

De la primărie, protestatarii au mers la Prefectură, unde au avut o discuţie cu subprefectul judeţului Iaşi, Bogdan Şaramet.

Acesta a spus că o decizie finală în privinţa comercianţilor va fi luată joi, în urma unei întâlniri a prefectului Dragomir Tomaşeschi cu proprietarii de tonete.

În urmă cu câteva săptămâni, instituţiile subordonate Prefecturii au declanşat controale la tonetele unde sunt comercializate fructe şi legume, solicitând proprietarilor sistarea activităţii pe motiv că produsele sunt vândute în condiţii improprii.

Comercianţilor li se reproşează că spaţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea nu sunt prevăzute cu apă curentă şi grup sanitar, punându-se astfel în pericol sănătatea consumatorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de proprietari de tonete care vând legume şi fructe au protestat la Iaşi.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de proprietari de tonete care vând legume şi fructe au protestat la Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei