Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorii DNA au emis primele ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor de frontieră de la Albiţa

Luni, 21 Februarie 2011 (17:35:39)

Procurorii anticorupţie au emis, luni, primele şapte ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor de frontieră de la Vama Albiţa ridicaţi şi audiaţi în ancheta privind fapte de corupţie de la această instituţie, au declarat, pentru MEDIAFAX, unii dintre avocaţii celor aduşi la DNA.

Potrivit avocaţilor, procurorii anticorupţie i-au audiat deja pe cei şapte şi au emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Un prim lot de 15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa va fi dus, luni seară, la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la Curtea de Apel Bucureşti s-a dispus formarea mai multor complete de judecată, care să ia în discuţie propunerile de arestare preventivă.

Anchetatorii au făcut, luni dimineaţă, descinderi la Vama Albiţa, în urma cărora au fost ridicaţi 53 de poliţişti de frontieră, între care şeful sectorului Albiţa al Poliţiei de Frontieră, Daniel Corban, şi patru şefi de tură, potrivit unor surse judiciare.

Aceştia au fost ridicaţi fie de la locuinţele lor, fie direct din vamă şi au fost aduşi la Bucureşti, pentru audieri la DNA, cu maşini ale Jandarmeriei şi cu un microbuz al DGA.

Potrivit şefului Vămii Albiţa, Emil Bordeianu, descinderile de luni dimineaţă au vizat doar activitatea poliţiştilor de frontieră, fiind percheziţionate doar birourile din pavilionul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Vamale Iaşi, Liana Barbu, declara că în urma descinderilor de luni dimineaţă nu a fost ridicat niciun vameş.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa lucrează 114 persoane, din care 87 sunt vameşi.

Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), iar alte 90 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).

Acţiunile de la graniţe survin unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din iunie 2010 privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Astfel, în urma modificărilor legislative, au fost plasaţi investigatori sub acoperire, aparatură tehnică de interceptare audio-video, au fost supravegheate livrări suspecte, au fost interceptate convorbiri telefonice, ceea ce a confirmat, implicit probat, faptele de corupţie în care erau implicaţi funcţionarii statului de la vămi cu acordul şefilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii DNA au emis primele ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor de frontieră de la Albiţa.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii DNA au emis primele ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor de frontieră de la Albiţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei