Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare reiau protestele, de marţi, nemulţumiţi de modificarea CM

Luni, 21 Februarie 2011 (14:17:37)

Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare (USIF) continuă protestele, prin pichetarea, de marţi, a sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), sindicaliştii fiind nemulţumiţi de intenţia de modificare a Codului Muncii şi blocarea finanţării ANIF.

La acţiune vor participa zilnic aproximativ 100 de salariaţi, nemulţumiţi de intenţia de modificare a Codului Muncii, de blocarea totală a finanţării activităţii Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), prin Legea 281/2010 care abrogă Normele metodologice privind alocarea şi acordarea subvenţiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii de îmbunătăţiri funciare.

O altă solicitare a USIF este acordarea drepturilor salariale.

ANIF este persoană juridică română, de interes public naţional, care administrează cu cei 5.000 de salariaţi amenajările de irigaţii, desecare, drenaj, lucrările de combatere a eroziunii solului şi apărare împotriva inundaţiilor.

"Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 de milioane dolari, acordat României de Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare simte cuţitul ghilotinei. În contextul în care România în ultimii ani a fost afectată de transformări climaterice care au avut ca efect fenomene periculoase generatoare de dezastre, (inundaţii, alunecări de teren, ruperi de diguri la Dunăre şi pe rîuri interioare, eroziuni puternice ale solului, secetă) şi pe plan mondial se anunţă criză alimentară ne întrebăm cine îşi asumă responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 de kilometri de diguri, din care 1.100 de kilometri la Dunăre, abandonarea lucrărilor din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brăilei (digul inelar cu o lungime de 150 de kilometri care protejează cele 11 localităţi din incintă de cei aproximativ 3 metri de apă care se află deasupra nivelului solului, abandonarea celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 de cantoane de apărare, abandonarea celor 3.860 de staţii de pompare de irigaţii şi de desecări, posibilitatea apariţiei de probleme în derularea unor contracte internaţionale", se arată în comunicatul USIF.

Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare anunţau, pe 24 ianuarie, că anulează protestele programate, după ce au semnat un protocol cu reprezentanţii MADR, privind elaborarea unor acte normative pentru finanţarea activităţii ANIF, în maximum zece zile.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea, declara că doi secretari de stat de la MADR şi lideri sindicali au semnat un protocol care stabileşte un calendar pentru elaborarea a două acte normative privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) şi bugetul pe 2011.

Potrivit liderului sindical, reprezentanţii MADR au promis că în şedinţa Executivului din 26 ianuarie vor discuta bugetul alocat acestui sector în 2011, iar în zece zile vor crea cadrul legal pentru refinanţarea ANIF.

Aproximativ 100 de sindicalişti de la Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare au pichetat, pe 24 ianuarie, sediul Ministerului Agriculturii. Iniţial sindicaliştii ameninţau că vor picheta zilnic sediul MADR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare reiau protestele, de marţi, nemulţumiţi de modificarea CM.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare reiau protestele, de marţi, nemulţumiţi de modificarea CM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei