Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Flexibilizăm angajările, dar înăsprim sancţiunile, inclusiv penale, pentru munca la negru

Luni, 21 Februarie 2011 (19:16:43)

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după o discuţie cu deputaţii minorităţilor naţionale, că prin modificările la Codul Muncii se va da posibilitatea angajatorilor să facă mai uşor angajări, dar se vor înăspri sancţiunile, inclusiv cele de natură penală, pentru munca la negru.

"Venim cu un set de măsuri pentru a flexibiliza angajările. Dar, pe de altă parte, înăsprim drastic sancţiunile pentru cei care, şi după această flexibilizare a angajărilor, vor utiliza munca la negru. Dăm posibilitatea angajatorilor să angajaze mai uşor, dar şi înăsprim sancţiunile, inclusiv cele de natură penală, în momentul în care se utiliz munca la negru, pentru a-l proteja pe fiecare salariat", a spus premierul Boc.

El a precizat că, în acest moment, multe prevederi din legislaţia muncii reprezintă o frână în calea angajărilor şi ocupării unui loc de muncă pentru că actualul Cod al Muncii datează din 2003 şi, între timp, România a intrat în UE.

"Pe de altă parte, a venit criza şi ne-a arătat că avem nevoie de mai multă flexibilitate în relaţiile de muncă. Noul Cod al Muncii şi Legea zilierilor vor aduce în România în anii următori sute de mii de locuri de muncă. Pentru asta trebuie să avem curajul să promovăm acest proiect de lege pentru Codul Muncii", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat că va avea discuţii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coaliţie, luni urmând să aibă, la ora 15.00, o întâlnire cu deputaţii minorităţilor naţionale, iar marţi cu grupurile UDMR şi PDL.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat că în urma acestor consultări Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Flexibilizăm angajările, dar înăsprim sancţiunile, inclusiv penale, pentru munca la negru.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Flexibilizăm angajările, dar înăsprim sancţiunile, inclusiv penale, pentru munca la negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei