Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2011 - Anul XVI, nr. 42 (4640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Freedom House

Premiu pentru jurnalism de investigaţie obţinut de Sandrinio Neagu, pentru anchetele din Monitorul de Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Anchetele pe tema traficului de ţigări, publicate în Monitorul de Suceava, i-au adus jurnalistului Sandrinio Neagu atât o recunoaştere oficială, la nivel naţional, a calităţilor sale de jurnalist de investigaţie, cât şi un premiu de 1.000 de euro.

Festivitatea de premiere a concursului “Supporting Investigative Journalism”, organizat de Freedom House România, a avut loc vineri seara, la Hotelul Intercontinental Bucureşti.

Câştigătorii concursului de jurnalism de investigaţie, recompensaţi cu menţiuni şi un premiu de 1.000 de euro, sunt Alin BOLBOŞ - Ziarul de Mureş, Sandrinio NEAGU - Monitorul de Suceava, şi Valentin TUDOR - Gazeta de Sud, în vreme ce câştigătorii unui stagiu de pregătire de trei săptămâni la Bureau of Investigative Journalism (Londra) sunt Cosmin SAVU - PRO TV,  Alexandru COSTACHE - TVR 1 şi George COLGIU- Antena 1.

Înmânarea premiilor a fost făcută de către cunoscuţi oameni de presă din România, dar şi de reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lui Sandrinio Neagu premiul i-a fost înmânat de directorul TVR, Alexandru Lăzescu, care a ţinut special să fie el cel care i-l oferă, fiind legat sentimental de reţeaua Monitorul, ca fondator al acesteia.

Premierea celor şase jurnalişti este ultima etapă a unui proiect demarat anul trecut, de încurajare a jurnalismului de investigaţie, la care s-au înscris mai mulţi participanţi din presa locală şi naţională. Temele de investigaţie propuse de fiecare din ei, din orice domeniu, au fost analizate şi selectate de un juriu profesionist, din care face parte Liviu Avram – jurnalist de investigaţie la Adevărul, precum şi un ziarist de investigaţie de la BBC, în final, din materialele realizate şi difuzate în presa scrisă, la radio şi TV, fiind selectate cele şase premiate.

Reprezentanţii Freedom House au anunţat intenţia de a continua acest proiect, de încurajare a jurnalismului de investigaţie, de care este nevoie pentru ca lucrurile să se îndrepte spre normalitate şi corectitudine în toate domeniile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiu pentru jurnalism de investigaţie obţinut de Sandrinio Neagu, pentru anchetele din Monitorul de Suceava.
 Vizualizări articol: 3456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 19 voturi
Premiu pentru jurnalism de investigaţie obţinut de Sandrinio Neagu, pentru anchetele din Monitorul de Suceava3.9519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 feb 2011, 12:03:33
Uneori , ( şi ) unui jurnalist
Nu’i mai este frică să’i fie frică
A fost o anchetă c’un anume grad de risc
Putea să’l calce un tir cu ţigări ( la o adică )

Munca e o valoare prin ea însăşi,ştim
Felicitări domnule ! şi ţine’o tot aşa
Mai oferă’ne d’astea ! mai voim să cetim
Cât timp mai putem citi ... în Suceava
2.   Comentariu trimis de
(21 feb 2011, 13:26:27
felicitari,d nule SANDRINO!dar ce faci ?de cateva zile nimic nou...ce fac cei arestati de la siret?nu mai stim nimic de ei...saracii...cum sa i mai compatimim daca nu stim de ei...poate sunt liberi deja?
3.   Felicitari! trimis de
(21 feb 2011, 13:30:03
Domnului Sandrinio Neagu felicitari, insa e pacat ca aceste investigatii facute de el, in cele mai multe cazuri raman numai la stadiul de investigatii jurnalistice! Poate ar fi trebuit si ar trebui mult mai mult bagata in seama orice investigatie a sa, fiindca un ziarist de investigatie se expune totusi unor riscuri pe care si le asuma tocmai pentru a veni in ajutorul celor care il ignora de multe ori (cel putin din cate se poate vedea ca anchete oficiale pornite).
4.   Ok trimis de
(21 feb 2011, 16:26:38
Daca va apucati de investigat DGASPC Suceava alaturi de Dinu Zara ati fi luat premiul Pulitzer pe bune.Sau nu indrazneste nimeni sa stie cum sta treaba ...?
5.   Jurnalist de investigatii............... trimis de
(21 feb 2011, 17:00:31
ha,ha,ha,cel mai bun banc.unde face investigatii?la un snaps cu politistii ce ii "sifoneaza"despre apelurile primite prin serviciul 112 sau la ce caz lucreaza
???sa vedem investigatiile cu politistii de frontiera de la vicov ce au bazar pe frontiera,ce pazesc cu masinile din dotare bunul mers in trafic al marfii,averile lor stranse.......................
6.   Sandrino trimis de
(21 feb 2011, 23:42:02
Pana nu de mult Sandrino era un ziarist de mucava,cu articole bazate pe zvonuri de terasa si cu un simt al onoarei destul de rasfirat ceea ce il facea foarte"reclamabil" sau"judecabil".Nu stia ce este aceea recunostinta sau prietenie si cunosc situatii in care a "dat"-pe nedrept-in cei care i-au furnizat material pentru reportaje grase.
Nu stiu ce minuni de vitejie a facut dar daca sunt pe bune,poate are stofa de jurnalist adevarat dar, atentie,Sandrino,in jurnalism nu primeaza o culoare sau alta.
Pe de alta parte ,o alta regula spune"...Sa nu lasi adevarul sa strice o poveste frumoasa" iar asta cred ca-ti place mai mult.
Da-i inainte, poate o iesi ceva(

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei