Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moldovan: PSD ar trebui să lanseze UDMR o invitaţie să vină alături de noua construcţie politică

Joi, 17 Februarie 2011 (16:31:12)

PSD ar trebui, prin vocea liderului Victor Ponta, să lanseze o invitaţie UDMR să vină alături de noua construcţie politică, lucru care să se întâmple în timpul Congresului Uniunii, a apreciat, joi, purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan.

"Sper că la Congresul UDMR vom afla şi o veste bună, că vor vota să iasă din guvernarea aceasta care distruge România şi vor veni alături de un nou proiect politic. Nu am niciun semnal că se va întâmpla aşa, dar mă bazez pe maturitatea şi pe gândirea lor. Este o speranţă a mea personală", a declarat, într-o conferinţă de presă, Moldovan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă PSD va face o ofertă concretă UDMR în condiţiile în care Victor Ponta a declarat, la sfârşitul lunii ianuarie, la Bistriţa, că nu are de gând să facă un astfel de demers, Moldovan a declarat că, în opinia sa, liderul PSD va trebui să lanseze o astfel de ofertă Uniunii.

"Victor Ponta va fi prezent la Congresul UDMR, la Oradea, şi cred că va lansa o invitaţie Uniunii să vină alături de o nouă construcţie politică. Nu am o confirmare, dar cred că aşa ar trebui să facă Victor Ponta. Vor fi prezenţi amândoi preşedinţi ai USL la Oradea şi nu ştiu dacă vor lansa invitaţia de la tribună sau din altă parte. O să îi sugerez personal preşedintelui Ponta să facă acest lucru. Nu exprim o poziţie a PSD în momentul de faţă, ci o părere proprie", a spus Moldovan.

Moldovan adăugat că varianta ideală ar fi alegerile anticipate, dar se pare că acestea nu sunt agreate de preşedintele României.

"Traian Băsescu este foarte bine informat şi le-a spus băieţilor (din PDL - n.r.) unde stau în realitate la procente, se apropie de marja de eroare. Au o situaţie delicată, dar nu este problema mea. Pe mine mă interesează că ei distrug România şi că cei care vor veni la guvernare vor avea probleme foarte mari să stabilizeze ţara asta", a adăugat el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, în 21 ianuarie, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că partidul său nu a făcut niciun fel de ofertă UDMR să se alăture opoziţiei şi nici nu crede că va face întrucât sunt lucruri pe care PSD nu le poate ceda.

"Noi nu am făcut niciun fel de ofertă UDMR şi nici nu cred că vom face noi, cel puţin PSD. Avem o anumită istorie a relaţiei noastre cu UDMR şi sunt lucruri pe care nu le vom ceda. Eu nu vreau să fiu Boc şi să fiu de acord să îmi ceară orice numai să mă ţină în funcţie. Cred că genul acesta de politică este o politică antinaţională", spunea Victor Ponta.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au fost invitaţi la Congresul UDMR şi vor participa la acest eveniment, el precizând că aceştia vor avea mesaje de atragere a UDMR de partea opoziţiei.

Întrebat dacă USL va avea un mesaj la Congresul UDMR de a atrage Uniunea de partea sa, Dragnea a spus: "Acolo vor fi două mesaje importante şi cred destul de limpezi din partea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, care au fost invitaţi la Congres şi care vor onora această invitaţie şi vor transmite mesaje destul de clare în acest sens. Noi le facem public invitaţia să părăsească această coaliţie şi să vină lângă noi".

Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, iar la acesta va fi stabilit, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Eckstein Kovacs-Peter şi deputatul Olosz Gergely.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moldovan: PSD ar trebui să lanseze UDMR o invitaţie să vină alături de noua construcţie politică.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moldovan: PSD ar trebui să lanseze UDMR o invitaţie să vină alături de noua construcţie politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei