Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Institute comasate - "Fundeni" cu "C.C.Iliescu" şi "Matei Balş" cu "Marius Nasta"

Marţi, 1 Februarie 2011 (16:55:05)

Reorganizarea spitalelor în Capitală vizează, printre altele, unirea Institutului "Fundeni" cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.dr. C.C. Iliescu" şi a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", potrivit MS.

Potrivit proiectului postat pe site-ul MS, în Bucureşti, proiectul prevede comasarea dintre Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională "PDD Hociota" şi Spitalul Universitar de Urgenţă; Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "prof. dr. N. Paulescu" şi Institutul Naţional de Endocrinologie "C.I. Parhon"; Institutul Clinic de Boli Digestive şi Transplant Hepatic, Institutul Clinic de Uronefrologie Transplant Renal "Fundeni", Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C. Iliescu" şi Institutul Clinic "Fundeni"; Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş"; Institutul Naţional de Medicină Complementară "Prof. dr. Fl. Bratilă" şi Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie; Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Ştefan", Spitalul Clinic de Dermatovenerologie "Prof. Dr. Scarlat Longhin" şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr.V. Babeş"; Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Constantin Gorgos" cu Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof.dr. Alexandru Obregia".

În Capitală, singurul spital reprofilat este Spitalul Clinic "Caritas" care va deveni centru de îngrijire pentru vârstnici.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă, dar că aceste măsuri nu vor duce la disponibilizări în sistem.

"Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante", a declarat, într-o conferinţă de presă, Cseke Attila.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

"Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilorde spitale nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou înfiinţate, ca urmarenu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal. În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei 794 de medici şi 2.532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz, în unităţile sanitare nou înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul. Avem în acest sens un acord de principiu cu sindicatele din domeniu", a adăugat ministrul Cseke.

Comasarea sau reprofilarea celor 182 de unităţi sanitare este rezultatul unei evaluări pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi autorităţile locale timp de mai multe luni de zile.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Institute comasate - "Fundeni" cu "C.C.Iliescu" şi "Matei Balş" cu "Marius Nasta".
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MS: Institute comasate - "Fundeni" cu "C.C.Iliescu" şi "Matei Balş" cu "Marius Nasta"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei