Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protestul de la Mioveni, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat

Marţi, 25 Ianuarie 2011 (16:23:03)

Protestul de la Mioveni, la care au participat peste 10.000 de persoane, precum şi liderul BNS, Dumitru Costin, s-a încheiat cu o oră mai devreme decât era stabilit, sindicaliştii de la Dacia cerând ca toţi angajaţii să se solidarizeze cu acţiunea lor şi să organizeze mitinguri în toată ţară.

Liderul sindical BNS, Dumitru Costin, care a participat la protestul organizat de sindicaliştii de la Dacia în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, a declarat că oamenii nu pot fi de acord cu prevederile noului cod al muncii şi a acuzat Guvernul că, după ce reprezentanţii sindicatelor au depus propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei muncii, guvernanţii "au scos un alt proiect de lege pe care l-au trimis parlamentarilor pentru ca aceştia să-l aprobe în Parlamentul României", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vopsitori, electricieni, şoferi, ingineri, economişti, jurişti, toţi veţi fi angajaţi ca cei cu ziua la coasă. Că aşa e bine în ţara asta. De ce să aveţi contracte colective de muncă la nivel naţional, la nivel de ramură şi un nivel de unitate? Ca să ne poată plăti pe toţi la salariul minim pe economie, că aşa e mai bine pentru ei. Vă aduceţi aminte, în urmă cu trei săptămâni, preşedintele României, spunea public «ăia de la sindicate trag de timp, nu mai staţi de vorbă cu ei». I-am demonstrat preşedintelui României că suntem oameni de cuvânt şi vineri, săptămâna trecută, pe 21 ianuarie, am depus toate propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei muncii, aşa cum trebuie, ţinând cont de norme europene, ţinând cont şi de convenţii internaţionale şi protejând drepturile lucrătorilor. Ne-am ţinut cuvântul! Ştiţi ce au făcut Guvernul ăsta şmecher? Ştiţi ce au făcut? Vineri după-amiază, au scos alt proiect de lege pe care l-au trimis la toţi parlamentarii lor să-l aprobe în Parlament", a spus liderul BNS, Dumitru Costin, în timpul protestului.

De asemenea, preşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, a spus că acţiunea celor peste 10.000 de persoane este "o primă scânteie care să declanşeze astfel de mişcări în toată ţara".

"Vrem să dovedim acestui preşedinte că România este a noastră, nu a lor. Cum Dacia este un brand care reprezintă România în toată Europa, cer ca toţi salariaţii să se solidarizeze cu noi şi să organizeze în toată ţara mitinguri împotriva acestui Guvern. Acţiunea de protest este organizată împotriva modificării legislaţiei muncii, a scumpirii carburanţilor şi a scăderii puterii de cumpărare, ca urmare a scumpirii alimentelor de bază", a declarat Nicolae Pavelescu.

Mitingul de protest la care au participat 10.000 de oameni, majoritatea angajaţi ai companiei Dacia, dar şi angajaţi ai altor societăţi din industria auto şi sindicate din administraţie, educaţie şi sănătate, a început în jurul orei 13.00, fiind programat să se încheie la ora 16.00, însă s-a finalizat cu o oră mai devreme.

La începutul acţiunii de protest, manifestanţii au ascultat "Internaţionala" şi Imnul de stat al României.

Pe durata manifestaţiei, protestatarii au bătut în tobe şi au fluierat, scandând "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Carburantul l-aţi scumpit, la noi voi nu v-aţi gândit".

Mitingul a fost organizat, marţi, de Sindicatul Automobile Dacia faţă de modificarea Codului Muncii şi a contractului colectiv de muncă, dar şi faţă de scumpirea carburanţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestul de la Mioveni, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protestul de la Mioveni, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei