Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Conducerea IPJ face demersuri pentru înlăturarea şefului Poliţiei Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a început demersuri oficiale pentru eliberarea din funcţie a comisarului-şef Vasile Andronic, cel care s-a aflat în ultima perioadă la conducerea Poliţiei oraşului Gura Humorului.

Decizia vine după ce în ultimele luni comisarul-şef şi-a tot prelungit concediul medical, concediu în care a intrat imediat după ce împotriva sa au fost demarate cercetări pentru management defectuos. Intrat în concediu medical, acesta a blocat imediat, conform procedurilor, ancheta internă care îl vizează.

 

Şef împuternicit, până la organizarea unui concurs

După cum a precizat agentul-şef principal Mihai Hurjui, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Suceava, „s-au întreprins demersuri pentru eliberarea din funcţie a actualului comandant, urmând ca ulterior postul să fie vacantat şi apoi scos la concurs, pentru numirea unui nou şef al Poliţiei oraşului Gura Humorului”.

El a mai precizat că s-a decis ca inspectorul principal Constantin Herman să fie împuternicit ca şef al acestei structuri, până la organizarea concursului.

Este practic o reacţie a mai marilor IPJ Suceava la faptul că ofiţerul a evitat timp de mai bine de patru luni de zile ancheta internă care îl vizează, demersurile de acum bazându-se pe faptul că perioada în care acesta a fost în concediu - medical şi de odihnă - este mult prea lungă şi se impune eliberarea sa din funcţie.

 

Problemele de la Poliţia oraşului Gura Humorului

Poliţia oraşului Gura Humorului este fostul loc de muncă al agentului Dumitru Drelciuc, cel care a fost reţinut de procurori acum două săptămâni, sub acuzaţia că a folosit în interes propriu peste 80.000 de pachete de ţigări confiscate de colegii săi de la contrabandişti, iar faptele s-ar fi produs în timp ce acesta mai era cercetat într-un dosar privind înşelăciuni, dosar în care a şi fost trimis, între timp, în judecată.

De asemenea, unul din cazurile de la care a plecat cercetarea şefului Poliţiei oraşului Gura Humorului este cel al unui accident în care a murit o fetiţă în vârstă de zece ani, fetiţă lovită violent în apropierea unei treceri de pietoni de un şofer beat. În urma semnalărilor din presă, s-a aflat că ancheta în respectivul accident este blocată, pentru că nu se achitaseră nici măcar costurile necropsiei.

Comisarul-şef Andronic a motivat atunci că necropsia nu poate fi achitată din lipsa generală de fonduri. Conducerea IPJ Suceava a reacţionat, susţinând că la un astfel de caz nu se punea în primul rând problema banilor, iar lipsa de implicare a conducerii Poliţiei a dus la această situaţie.

Ca urmare, în luna septembrie a anului trecut, Biroul Control Intern a început o anchetă internă, comandantul Poliţiei Gura Humorului fiind cercetat pentru management defectuos. Imediat, acesta a intrat în concediu medical.   

Trebuie spus că sunt şi numeroase voci care susţin că aceste acuzaţii sunt doar pretexte pentru înlăturarea comisarului-şef, care nu ar mai fi de mult timp în graţiile conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Comisarul şef Andronic nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea IPJ face demersuri pentru înlăturarea şefului Poliţiei Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Conducerea IPJ face demersuri pentru înlăturarea şefului Poliţiei Gura Humorului4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(25 ian 2011, 13:52:46
Numai locuitorii din Piatra Neamt sa aiba parte de "soricul" lor? Oare cum se face ca de fiecare data cand unui grohac uns ca sef al politiei i se anunta "Ignatul" se da de ceasul  ☭  si intra in concedii medicale?
2.   In sfarsit... trimis de
(25 ian 2011, 18:20:33
dupa cate magarii a facut acest "distins" comisar sef Andronic, cam tarziu a ajuns sa plateasca... se credea un fel de zeu al tuturor politistilor, si credea ca nimeni si nimic n-o sa reuseasca sa-l coboare din jiltz. a mai patit si-n 2005, pe cand era mare sef la interventie, si pentru "merite" deosebite si-a cerut schimbarea, dar imediat a fost numit din nou sef. halal sef de politie! daca toti sunt "meseriasi" ca el, se duce politia de rapa. acum ca tot sta in medical, poate-si cere osanda, care oricum vine. sa traiti...cat mai apucati!
3.   Ha, ha trimis de
(25 ian 2011, 18:59:23
Eu stiu si cine vine in locul lui Andronic... I s-a pregatit demult terenul !!!
3.1  RE: Ha, ha trimis de
(25 ian 2011, 20:35:44
E cumva vorba de N.D. ???
4.   Ha,ha trimis de
(25 ian 2011, 23:04:00
nu e vorba de ND.cred ca e vorba de MD.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei