Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Prin Ordin CNAS

Medicii pot verifica din cabinete, cu un simplu click, dacă bolnavul este sau nu asigurat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Printr-un Ordin al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, din data de 20 ianuarie, furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu CAS Suceava pot vizualiza calitatea de asigurat a pacientului prin accesarea aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS, la adresa http://www.cnas.ro/despre-noi/interfata-siui-online, unde vor introduce CNP-ul pacientului.

Practic, cu un simplu click, medicii pot vedea din cabinetele lor dacă bolnavul este sau nu asigurat, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să-l trimită până la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a i se elibera o adeverinţă care să-i ateste calitatea de asigurat.

De menţionat că doctorii aveau şi până acum posibilitatea de a verifica online dacă un pacient este sau nu asigurat, însă de săptămâna trecută acest lucru a fost reglementat oficial.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean, a precizat ieri că prin această modificare legislativă se va reduce numărul asiguraţilor care, zilnic, solicită adeverinţe de asigurat, eliminându-se astfel cozile de la ghişeele instituţiei.

 

Circa 150 de persoane pe zi solicită acum adeverinţe la CAS

Anda Sălăgean a subliniat că pacienţii vor trebui să vină la CAS pentru adeverinţe doar în cazul în care mesajul generat de aplicaţia pe calculator este ,,persoană neasigurată”.

“În această situaţie, bolnaviivor face dovada calităţii de asigurat fie cu documentele prevăzute în legislaţie, fie cu adeverinţa de asigurat”, a spus Anda Sălăgean.

Ea a adăugat că pentru obţinerea adeverinţei de asigurat, pacienţii trebuie să se adreseze Casei de Asigurări de Sănătate la care sunt luaţi în evidenţă (CAS Suceava, altă CAS Judeţeană, CASA OPSNAJ - Casa Asigurărilor  de Sănătate a Apărării, Ordinii  Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti sau CASMTCT - Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului), prezentând documentele necesare dovedirii calităţii de asigurat împreună cu o copie a rezultatului interogării eliberată de furnizorul de servicii medicale.

În momentul de faţă, zilnic, la CAS Suceava se prezintă aproximativ 150 de persoane care solicită eliberarea adeverinţei de asigurat. Majoritatea solicitărilor sunt de la pensionari şi coasiguraţii acestora  - soţul/soţia - care nu realizează venituri, respectiv persoane care figurează în baza de date ca fiind asigurate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii pot verifica din cabinete, cu un simplu click, dacă bolnavul este sau nu asigurat.
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicii pot verifica din cabinete, cu un simplu click, dacă bolnavul este sau nu asigurat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampenie ... trimis de
(25 ian 2011, 11:23:56
Nu mai sunt asigurat de 1 an. Am introdus CNP-ul si spune ca sunt asiguratlaughing Intr-un fel e bun. O sa pot beneficia de servicii medicale gratuitbig grin
2.   Si turismul??? trimis de
(25 ian 2011, 13:00:16
Acum si Turismul are Casa proprie de Asigurari de Sanatate? Ce inseamna sa fii Elena Udrea! Ori poate gresesc si nu-i a ei?! Dar atunci cum si cine a infiintat-o asa pe sest? Bun, clickuri, clickuri, dar ne spune cineva daca si cat este lipsa constatata de Curtea de Conturi la CJAS Suceava, in ce a constat si cine-ar fi de vina? Dar cu dosarul deschis fostei presedinte-directoare?! Ori, ciocu' mic? Da' de ce???
3.   "cu doar un click" trimis de
(25 ian 2011, 14:40:55
Si daca medicul nu are computer? Si daca are cine plateste clickul repesctiv ? Iar SIUI e varza la fel ca la inceput!
4.   Inutil trimis de
(25 ian 2011, 19:48:14
Daca mie ca angajat mi se retine cota de CAS , dar maria-sa angajatorul nu face plata sau contabila nu apuca la timp sa duca declaratia la CAS , si eu apar ca neasigurat , atunci ce ne facem ?
4.1  RE: Inutil trimis de
(26 ian 2011, 16:15:46
Probabil ca trebuie sa-i spui angajatorului ca nu ti-a virat la CAS banii retinuti din brutul realizat,nu ?Daca nu reusesti sa-l convingi sa-ti vireze drepturile pe cale amiabila,urmeaza sa-l actionezi in instanta,cu toate riscurile ce deriva din asta.Legea il obliga sa faca aceasta obligatie catre CAS.
4.2  RE: Inutil trimis de
(26 ian 2011, 16:19:07
Apropo: cere-i angajatorului tau o adeverinta ptr medicul de familie si o sa-ti dai seama daca esti asigurat sau nu.Daca esti asigurat si ti s-au virat sumele necesare,o primesti.Daca incearca sa te 'abureasca' cu fel de fel de balarii si nu primesti adeverinta,atunci acesta este bun de plata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei