Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă

Reabilitarea Cetăţii de Scaun, miza unui contract de 13,9 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de refacere a Cetăţii de Scaun a Sucevei ca pe vremea lui Ştefan cel Mare, inclusiv consolidarea acesteia şi a zonei de protecţie, sunt miza unui contract de 13,9 milioane de euro, pe care se “bat” şapte firme şi asocieri de firme.

Astfel, la licitaţia deschisă pentru atribuirea lucrărilor la Cetatea Sucevei au fost depuse oferte din partea unor firme venite din toată ţara, deşi cele mai multe oferte sunt depuse de firme din judeţ.

Firmele care au depus singure oferte la licitaţie sunt SC Concas SA Buzău şi SC Iasicon SA Iaşi, în vreme ce celelalte cinci oferte sunt venite din partea unor asocieri de firme cu renume pe piaţa suceveană şi naţională.

Cele mai multe firme care colaborează pentru a participa la această licitaţie sunt cele din asocierea SC Instcomp SA Suceava cu SC Castrum Corporation SRL Negreşti Oaş, SC Calcarul SA Suceava, SC Garden Center Grup SRL Bucureşti, SC Eco Horticultura SRL Bucureşti, SC Cobadi Impex SRL Târgovişte şi SC Alcotim Grup Construct SRL Borşa.

Doi competitori puternici pentru contractul de 13,9 milioane de euro sunt şi asocierile de firme SC General Construct SRL Suceava – Loial Impex SRL Suceava – SC Restaco SRL Suceava – Grup Corint SA, pe de o parte, în vreme ce, de cealaltă parte, SC Cominco SA Bucureşti s-a asociat cu SC Conbucovina SA Suceava, Florconstruct SRL Suceava şi Symmetrica SA Suceava.

Un alt grup de firme care vrea să obţină acest contract este cel format din SC SUCT SA Suceava, SC Euras SRL, SC Creativ Group SRL, SC Gervis SA şi SC Damiena SRL, în vreme ce o ofertă comună a venit din partea SC Construcţii Unu Iaşi şi SC Coral SRL Tulcea.

În perioada următoare, toate cele şapte oferte depuse vor fi analizate şi va fi verificată eligibilitatea firmelor participante, pentru a fi luată o decizie finală în atribuirea lucrărilor de consolidare şi refacere a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Proiectul îşi propune să sporească gradul de atracţie turistică pentru Cetatea de Scaun a Sucevei, atât prin reconstrucţia unor porţiuni importante ale acestui monument istoric, cât şi prin punerea sa în valoare cu iluminat interior şi exterior.

Valoarea iniţială a proiectului era de 20 de milioane de euro, din fonduri europene, dar pentru că Primăria Suceava nu a primit în administrare şi parcul Cetăţii de Scaun, care a fost prins în proiect cu numeroase lucrări de amenajare şi modernizare, valoarea maximă acordată prin Agenţia de Dezvoltare Regională a fost redusă la 13,9 milioane de euro.

Deoarece Cetatea de Scaun este în patrimoniul Consiliului Judeţean Suceava, cheltuielile eligibile şi ne-eligibile din proiect vor fi suportate de CJ în proporţie de 70%, diferenţa de 30% urmând a fi suportată de municipalitatea suceveană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea Cetăţii de Scaun, miza unui contract de 13,9 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Reabilitarea Cetăţii de Scaun, miza unui contract de 13,9 milioane de euro2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clasament trimis de
(25 ian 2011, 12:54:45
a castgat symmetrica!!!celelalte firme sunt pe locul 2laughing)
2.   ... trimis de
(25 ian 2011, 13:58:13
Devizul este umflat la greu !!! Doar sa se puna termopane si centrala electrica sau pe gaze ca sa se justifice pretul.winking
3.   MOE pdl ! trimis de
(25 ian 2011, 13:59:38
un alt `buff` dat de prelipcan? sigur va atrage si cateva `fonduri` in buzunarul propiu...
4.   A? trimis de
(25 ian 2011, 14:14:00
Aud placa cu "reabilitarea Cetatii de Scaun" de cand sunt mic...
5.   Povestea porcului continua trimis de
(25 ian 2011, 15:47:01
10 la suta cat e "comisionul" porcului sef din 13,9 milioane de euro e 1,39 mil euro hai ca sa fie cifra rotunda 1,4 mil euro. Uite asa mai sar "niste" banuti europeni si neimpozitati in buzunarului prelipcarului sef. S-o mierliti bine hahaha...DNA ar trebui sa nu doarma si sa fie cu ochii-n patru la aceasta licitatie desi nu cred ca va misca macar un deget daramite un ochi.
6.   Ce se mai aude... trimis de
(25 ian 2011, 21:15:08
eu cred ca proiectul nu doar" îşi propune să sporească gradul de atracţie turistică pentru Cetatea de Scaun a Sucevei, ... prin reconstrucţia unor porţiuni importante ale acestui monument istoric, cât şi prin punerea sa în valoare cu iluminat interior şi exterior.'- cum ramane cu celebrele telescaune ..de la cetate spre centru si spre Mall
6.1  RE: Ce se mai aude... trimis de
(26 ian 2011, 16:25:23
Ramane ca-n tren,adica niciodata nu vor exista.Pesemne ca la "calendele grecesti" o sa avem si telegondola.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei