Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestări

Traian Băsescu, huiduit puternic la Iaşi şi la Focşani, de Ziua Unirii

Preşedintele Traian Băsescu a participat, ieri, la manifestările de la Iaşi şi de la Focşani, prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Băsescu a ajuns, ieri după-amiază, la Focşani, unde au avut loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de mulţime cu huiduieli, ca şi la Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu a primit onorul de la Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul" în timp ce era puternic huiduit şi fluierat de mulţime, unii participanţi strigând "Mincinosul". La manifestări a participat şi Elena Udrea. El a fost întâmpinat cu pâine şi sare de oficialităţile locale, iar o femeie îmbrăcată în costum popular i-a pus la gât un fular tricolor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii". Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare", "Vânzători de ţară".

În toată perioada în care s-a aflat în Piaţa Unirii, şeful statului a fost înconjurat permanent de numeroşi ofiţeri SPP.

Preşedintele Traian Băsescu nu a mai participat la manifestaţii publice de peste cinci luni.

Ultima dată el a luat parte la manifestările ocazionate de Ziua Marinei la Constanţa, în 15 august 2010, când a fost fluierat şi huiduit în momentul în care a mers la tribună pentru a-şi susţine discursul.

El a absentat şi de la ceremoniile organizate de Ziua Naţională, când a mers la Summitul OSCE din Kazahstan.

De asemenea, şeful statului a preferat ca, de Revelion, să trimită un mesaj scris, în 31 decembrie.

 

Băsescu, la Focşani: Şi la Iaşi şi aici ştiam ce o să se întâmple

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că ştia ce urma să se întâmple atât la Iaşi, cât şi la Focşani, referindu-se la reacţiile participanţilor la manifestările dedicate Zilei Unirii.

Şeful statului a susţinut un discurs, la Focşani, la evenimentul dedicat Zilei Unirii, după care a coborât de pe scenă şi s-a prins într-o horă, alături de participanţi la eveniment.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre evenimentul din acest an, spre deosebire de cel de anul trecut, Băsescu a răspuns, râzând, că este mai cald decât în 2010. El a precizat că în 2010, pe 24 ianuarie, erau -20 de grade Celsius la Focşani. Băsescu a adăugat că în acest an poate să stea fără căciulă pe cap.

Preşedintele Băsescu a mai spus că "şi situaţia socială s-a schimbat faţă de anul trecut, s-a deteriorat".

Întrebat dacă i-a fost mai greu la Focşani decât la Iaşi, el a răspuns că a ştiut ce urma să se întâmple în ambele oraşe.

"Şi la Iaşi şi aici ştiam ce o să se întâmple", a spus Băsescu.

El a adăugat că se pare că la Focşani este mai mult "respect" pentru Unire.

 

Huiduit şi fluierat la Iaşi şi în timpul discursului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în faţa participanţilor la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor, că modernizarea statului nu este o himeră, o lozincă sau dorinţa cuiva, ci o necesitate pentru viitorul ţării, el fiind din nou huiduit şi fluierat de oameni.

Şeful statului a spus, la începutul discursului său, că o sărbătoare trebuie în primul rând respectată şi trebuie să fie un pilon în legătură cu care românii să se gândească la viitor.

"Nimeni nu are secretele viitorului. Privind în istorie, trebuie să observăm că marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate, de respectul faţă de momentele pe care înaintaşii noştri le-au valorificat", a spus preşedintele.

El a adăugat că Unirea din 1859 a marcat un moment fundamental în istoria românilor, care nu ar fi fost valorificat dacă nu ar fi fost apoi războiul de independenţă şi momentul înălţător de la 1918.

"Marea Unirea nu s-a realizat nici în birouri, nici într-un oraş. S-a realizat cu sacrificiul generaţiei tinere, care a pus ţara mai presus chiar decât viaţa, o generaţie care a ştiut să fie unită, care a ştiut să fie puternică", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că ultimii ani reprezintă o perioadă în care toţi ar fi trebuit să înţeleagă faptul că "modernizarea statului român nu este o himeră, nu este o lozincă, nu este o dorinţă a cuiva, ci este o necesitate a românilor, o necesitate a viitorului acestei ţări".

Preşedintele le-a urat românilor să aibă tăria să continue reforma în sănătate, în educaţie, să facă reformă în justiţie, în agricultură, "adică să modernizeze ţara".

"La mulţi ani şi putere să vă faceţi ţara aşa cum o vreţi", le-a urat Băsescu oamenilor.

El a fost huiduit şi fluierat pe tot parcursul discursului, care a durat aproximativ cinci minute.

După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.

Toate oficialităţile prezente la manifestări au depus apoi coroane de flori la statuia domnitorului, apoi s-au prins în Hora Unirii.

Pentru câteva momente, preşedintele s-a prins şi el în hora Unirii, după care s-av retras în hotelul aflat în Piaţa Unirii.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în jurul orei 10.00, el fiind puternic huiduit de mulţime.

Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături puternice. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii".

Majoritatea protestatarilor făceau parte dintr-un grup de aproximativ o sută de pensionari militari, care au scandat "Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare", "Vânzători de ţară".

 

Nichita: Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a naţiunii

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu grupul de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau "Demisia", după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scena amenajată în piaţă.

După acest moment, primarul Iaşiului Gheorghe Nichita s-a adresat mulţimii, împlorându-i pe oameni să respecte "această sărbătoare a naţiunii".

"Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a naţiunii, să lăsăm deoparte discuţiile persoanele şi să arătăm că ne respectăm idealurile", şi-a început Nichita discursul în faţa celor aproximativ o mie de persoane adunate în piaţă.

Ulterior, s-a adresat mulţimii preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, care a declarat în faţa participanţilor că în Piaţa Unirii au fost aduşi oameni cu autobuzele, adăugând că vede o satisfacţie pe chipul celor aduşi aici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, în Piaţa Unirii din Iaşi, unde preşedintele a fost huiduit, că acest eveniment de la Iaşi va rămâne în istorie drept o "manifestare odioasă" şi i-a spus primarului Gheorghe Nichita să îi fie ruşine pentru modul de organizare.

"Este o satisfacţie de pubertism întârziat. Nu ne caracteriziează ce s-a întâmplat aici. E o acţiune pe care nu o agreez. Legea ospeţiei a fost încălcată. Domnule primar, să vă fie ruşine pentru organizarea acestei manifestări", a spus Simirad.

În mulţime s-au aflat liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române au participat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Băsescu după ce acesta a primit onorul Gărzii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu, huiduit puternic la Iaşi şi la Focşani, de Ziua Unirii.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Traian Băsescu, huiduit puternic la Iaşi şi la Focşani, de Ziua Unirii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(25 ian 2011, 11:14:39
Române , te’ai resemnat ! de ce ?! e înfăptuită Revoluţia ?
Ţi’ai câştigat libertatea pentru care s-a murit ?
Priveşte’n jurul tău , apoi , ( re ) citeşte Proclamaţia
Scrisă acu’ 21 de ani cu sângele jertfit

Suntem o producţie de vinovaţi mereu la a II’a încercare
Coasa portocalie ne-a tăiat muzica din cuvinte
Speranţa ne e amputată , îngropată în uitare
Ne e Revoluţia confiscată , azi , de preşedinte ?

Suntem pacienţii unei democraţii experimentale
Odele pindarice băsesciene ne sufocă
Nu construim greşeli , nu le comitem , şi cu burţile goale
Constatăm că haosul ilogic începe să aibă ... logică
2.   Good trimis de
(25 ian 2011, 12:13:27
SI FLURAS..A FOST PE ACOLO.....oare nu ii este rusine...sincer intram 10 m sub beton...aici ne-au adus portocalii!!!!
3.   RE GOOD trimis de
(25 ian 2011, 12:36:04
DA, A FOST SI EL DAR CA TURIST CA/I PLACE MULT ACEST SECTOR DE ACTIVITATE,DE CE SA/I FIE RUSINE.RUSINEA O SA O SIMTA CIND VA VENI MINCINOSUL AL MARE LA SUCEAVA.DE FURIA PE CARE AU PRODUS/O IN TARA SI OILE DE LA BUCSOAIA AR SPARGE TARCURILE SI IAR PUNE PE FUGA.HA,HA,HA......
4.   Care 100? trimis de
(25 ian 2011, 13:13:36
In Piata Unirii din Iasi erau cca 7000 de oameni, iar huiduielile erau ale marii majoritati a celor din Piata nu numai a celor 100 de rezervisti militari. Invocarea respectului fata de actul Unirii este o tema falsa lansata de Mult Prea Iubitul Conducator! Nu lipsa de respect fata de Unirea din 1859 i-a facut pe oameni sa huiduie, ci lipsa de orice respect fata de cei ce se lauda a fi reformatorii Romaniei, dar au creat numai haos si dezbinare si se manifesta ostentativ cu aroganta si dispret fata de romani. Cine poate uita ranjetul prezidential din momentul anuntarii taierii salariilor si pensiilor? Cine poate suporta aprecierea facuta de Elena Udrea ca pentru ea anul ce-a trecut a fost un an bun? Afisarea ei la Iasi cu o zi inainte, a pus capac la toate!
5.   MOE pdl ! trimis de
(25 ian 2011, 13:49:33
Doar huiduit? Merita mult mai mult, acest tiran de cea mai joasa speta!
6.   Pensionar la 47 ani trimis de
(25 ian 2011, 13:59:10
Avem unii din noi o mentalitate comunista asteptand sa ne de-a statul;pensii nesimtite ,salarii,ajutoare etc,asa am fot educati de psd ,pnl pd prm,etc timp de 20 ani.Ii dau perfecta dreptate domnului Basecu cand a spus ca trebuie sa muncim .Vine nesimtitul de Ponta si Antonescu si promite ca ei vor da ,intreb de unde ? poate doar din bani furati de Nstase si Patriciu,da.
6.1  RE: Pensionar la 47 ani trimis de
(25 ian 2011, 14:10:02
ai de capu tau...
6.2  RE: Pensionar la 47 ani trimis de
(26 ian 2011, 16:09:09
Romanul o sa traiasca mai bine,atunci cand o sa munceasca mai mult si cand o sa-i iasa din cap sintagma comunista "sa ni se dea',restul e can-can.
7.   Domnului marinar cu creier spalat trimis de
(25 ian 2011, 14:16:59
Poate ca avem o mentalitate comunista, dar macar avem si ortografia la noi.Pe domnia voastra cine v-a educat?Din lipsa notiunilor de ortografie din text inteleg de ce ii respingeti pe Antonescu si Ponta care sunt intelectuali ,in comparatie cu preaslavirea lui Basescu, un comunist netratat si un om al muncii ..........de a scrie rapoarte catre Securitate."Unii din noi" nu asteapta pomana de la Stat ci doar ca acesta sa-si respecte obligatiile.Un sef de stat macar competent ar fi ideal...dar noi suntem departe pana si de normal.
7.1  RE: Domnului marinar cu creier spalat trimis de
(25 ian 2011, 20:02:24
...Curat intelectuali nene Iancule, mai ales Porumbacu' - cel care a "aprofundat" studiile universitare rămânând de 2 ori repetent. Când unii dintre voi (nu dintre noi) au luat peste 30 salarii compensatorii pentru a ieşi la pensie la 40 ani, nu s-a ridicat nimeni dintre voi să spună că-s prea mulţi bani. Acum, când se reduc pensiile nesimţite ale celor care au tras în eroii revoluţiei acum 21 ani, s-au trezit toţi intoxicaţii de televiziunea lui Felix să spună că se fac nedreptăţi.

Încă un lucru. Când intelectualu' Corin Antenescu era custode la muzeul din Tulcea şi dormea cu capul pe birou din lipsă de vizitatori, singura lui grijă era să nu rămână fără hârtie igienică la WC, asta în timp ce marinarul era la comanda unui mineralier pe mările şi oceanele lumii.
7.2  RE: Domnului marinar cu creier spalat trimis de
(26 ian 2011, 16:03:26
Cer scuze domnule "MIGEL",dumneavoastra sunteti corector pe acest forum ?Poate ca din graba,din greseala sau din necunoasterea gramaticii,unii care posteaza pe forum mai fac greseli gramaticale.Uite,nu corecteaza nimeni greselile gramaticale pe care le-ati facut in acest text.Gasiti-le dumneavoastra singur fara ajutorul nimanui si cereti-va scuze daca aveti onoare.O zi buna va doresc in continuare !
8.   Pensionarului marinar de 47 de ani trimis de
(25 ian 2011, 14:21:04
n-ati inteles nimic nici din comunism nici din "basism"
9.   Huiduieli si fluieraturi trimis de
(25 ian 2011, 17:34:51
pacat de Niculai si Elena, dar acum si cit mai urgent trebuie agatat pe cel mai inalt catarg a flotei disparute Traian si Elena .. Doamne ajuta-ne
10.   Salarii europene trimis de
(25 ian 2011, 19:26:54
11.   Salarii europene trimis de
(25 ian 2011, 19:29:28
toata lumea din romania care munceste vrea salarii europene,daca tot am intrat in ue.romanii care muncesc=sclavi!
12.   Da,da .da! trimis de
(25 ian 2011, 20:15:24
eu am fost special ptr asta! huuuuuuuu!!!! >:(

lasandu l la o parte pe Cuza si toata incarcatuta istorica a zilei
13.   Pt. ABURITU trimis de
(25 ian 2011, 20:35:56
CORECT USERNAME!!!!!
13.1  RE: Pt. ABURITU trimis de
(25 ian 2011, 23:26:13
Migel, recunoaşte că ai rămas fără o replică inteligentă. Username-ul meu poate avea legătură cu o stare bahică din care îţi revii în câteva ore (nu ca în cazul altora care din prostie nu au cum să-şi revină) sau cu o stare pe care vor să o inducă cei ca Gâdea, Ciutacu, S(a)tan, Badea şi alţi "deontologi" plătiţi de securistul dovedit, turnător de rude, Felix. Din păcate pentru tine şi pentru ei, pe mine nu reuşesc să mă aburească. Pe cei ca tine (descrişi în paranteza de mai sus) deja îi au la degetul mic. Vă manipulează cu imagini trunchiate şi vorbe scoase din context. Doar că în prostia voastră, vă credeţi deştepţi!!!

Now I'm sober but you are still stupid.
14.   Comentariu trimis de
(26 ian 2011, 00:43:36
Da ABURITU are dreptate.
Voi credeti ca aia chiar il huiduiau pe Basescu? Da de unde, mint astia de la antene si voi auziti aiurea.Rusine DINU PATRICIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bravo baiete de astia are Base nevoie sa reformeze statul......
15.   Pt. aburit trimis de
(26 ian 2011, 10:33:20
daca ai avea dreptate romanii nu ar mai muri de foame in tara asta.Cel mai bun argument sau daca vrei cea mai buna dovada ca gresesti e faptul ca economia e ingropata iar nivelul de trai e mai scazut decat inainte de '89.Facts not words!
16.   Pt. aburitul cu lectia invatata trimis de
(26 ian 2011, 10:46:11
Faptul ca incerci sa jignesti oamenii care nu au aceeasi parere cu tine in loc sa aduci argumente serioase pentru a-ti sustine punctul de vedere spune foarte multe..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei