Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 ian 2011 - Anul XVI, nr. 19 (4617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PFR: Peste 330 de poliţişti de frontieră sancţionaţi disciplinar şi 12 destituiţi, în anul 2010

Marţi, 25 Ianuarie 2011 (14:38:56)

Peste 330 de poliţişti de frontieră au fost sancţionaţi disciplinar, iar 12 au fost destituiţi în urma neregulilor comise în anul 2010, în vreme ce numărul total de posturi al aparatului central al Poliţiei de Frontieră a fost redus cu peste 20 la sută, potrivit bilanţului instituţiei.

În anul 2010, Poliţia de Frontieră (PFR) a vizat şi faptele de corupţie săvârşite de angajaţii săi, în unele cazuri fiind întocmite sesizări către Direcţia Generală Anticorupţie sau alte structuri, inclusiv către parchet, se arată în bilanţul activităţii instituţiei pe anul trecut.

Astfel, peste 330 de poliţişti de frontieră au fost sancţionaţi disciplinar în 2010 (53 de ofiţeri şi 279 de agenţi). Superiorii lor au întocmit peste 200 de mustrări scrise, în cazul a 67 dintre aceştia fiind redus salariul. De asemenea, 33 de angajaţi ai PFR au primit amânare în acordarea gradului profesional următor, iar cinci au fost trecuţi într-o funcţie inferioară.

Totodată, 14 poliţişti au fost reţinuţi şi arestaţi pentru unele infracţiuni, iar 12 au fost destituiţi din Poliţie.

PFR a colaborat în aceste situaţii cu DGA şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Pe de altă parte, în 2010 au fost recompensaţi peste 1.500 de poliţişti de frontieră, majoritatea primind mulţumiri scrise sau avansări, diplome de merit, felicitări verbale sau scrise, precum şi ridicarea unei sancţiuni aplicate anterior.

"Poliţia de Frontieră acordă o atenţie deosebită acţiunilor de prevenire şi combatere a corupţiei, remediere a neregulilor constatate în procesul muncii şi îmbunătăţire a calităţii acţiunilor derulate de fiecare poliţist de frontieră din subordine, o urmare a măsurilor întreprinse fiind cele 46 cazuri în care poliţiştii de frontieră au refuzat mita oferită de diverse persoane, fiind sesizate instituţiile abilitate în vederea realizării flagrantului. În multe dintre cazuri valoarea sumelor oferite ca mită a depăşit suma de 500 euro, atingând valoarea de 1.800 euro", precizează PFR în bilanţul activităţii sale.

În anul 2010 Poliţia de Frontieră a trecut şi printr-un proces de reorganizare instituţională, care a vizat în principal reducerea numărului de posturi din aparatul central al instituţiei cu aproximativ 23 la sută.

Totodată, 93 de posturi au fost radiate, iar unele compartimente au primit noi denumiri.

Într-o altă etapă, numărul de posturi de conducere din aparatul central al PFR a fost redus cu aproape 20 la sută, iar alte 173 de posturi au fost radiate, fiind redistribuite conform solicitărilor, la alte structuri ale MAI.

Astfel, în 2010, la nivelul întregii instituţii, gradul de încadrare general a fost de peste 90 la sută.

La bilanţul Poliţiei de Frontieră au participat şeful instituţiei, Ioan Buda, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi secretarul de stat în MAI, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PFR: Peste 330 de poliţişti de frontieră sancţionaţi disciplinar şi 12 destituiţi, în anul 2010.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PFR: Peste 330 de poliţişti de frontieră sancţionaţi disciplinar şi 12 destituiţi, în anul 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei