Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 dec 2010 - Anul XV, nr. 296 (4587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua şedinţă a Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul Roşia Montană, în 22 decembrie

Joi, 16 Decembrie 2010 (15:43:39)

Comitetul de Analiză Tehnică pentru proiectul minier de la Roşia Montană se va întruni pentru a doua şedinţă în 22 decembrie, prima de după cea de constituire ţinută odată cu reluarea procedurii de analiză după o pauză de mai bine de doi ani.

"La prima şedinţă, membrii CAT au cerut puncte de vedere tuturor instituţiilor implicate, tuturor ministerelor. Unele dintre ele au răspuns, altele nu. A doua şedinţă a CAT va avea loc în 22 decembrie, când vor fi analizate răspunsurile primite şi se va stabili parcursul", a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a adăugat că proiectul minier propus de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) nu a ajuns încă în faza de analiză efectivă.

"Nu s-a ajuns la faza în care să analizăm studiul de impact capitol cu capitol, şi nici nu vă pot spune când vom ajunge aici", a mai spus Borbely.

Ministrul a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă membrii CAT vor avea în vedere, în procedura de autorizare, poziţia împotriva proiectului recent exprimată de Uniunea Arhitecţilor din România.

Proiectul Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este "tipic pentru operaţiile imediate care compromit definitiv dezvoltarea de largă perspectivă a zonei" şi "echivalează cu radierea unei părţi notabile din suprafaţa unui judeţ şi a două milenii de istorie", a susţinut Uniunea Arhitecţilor din România (UAR), într-o poziţie oficială exprimată în 26 noiembrie.

Proiectul minier de la Roşia Montană, despre care se vorbeşte încă din anii '90, a generat numeroase controverse în România, cele mai multe legate de impactul exploatării asupra mediului şi de conservarea siturilor arheologice din Munţii Apuseni.

Conform legislaţiei europene, transpusă în normativele româneşti, proiectele de acest gen sunt autorizate, din punct de vedere al protecţiei mediului, de un Comitet de Analiză Tehnică (CAT) din care fac parte reprezentanţii mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu. CAT este condus de reprezentantul Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), secretarul de stat Marin Anton. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua şedinţă a Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul Roşia Montană, în 22 decembrie.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A doua şedinţă a Comitetului de Analiză Tehnică pentru proiectul Roşia Montană, în 22 decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Verdictul final trimis de
(16 dec 2010, 21:08:27
acum vom vedea daca proiectul este sau nu viabil, acesti specialisti ne vor spune daca proiectul rosia montana este impotriva mediului sau nu si sper sa nu mai existe constatari oricare ar fi raspunsul - asa mi se pare normal

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei