Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă a PSD: Ce jocuri faceţi,domnule Geoană? Nu mai minţiţi în legătură cu PSD!

Marţi, 7 Decembrie 2010 (18:42:49)

Un grup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vântu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.

Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

"În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de o gravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre riscul impozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire la campania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episod de tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manieră care nu vă face deloc cinste. Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţi şi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vântu. Vă readucem aminte că ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţa fotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţa dumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte de dezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale", se arată în scrisoare.

Social-democraţii susţin că este "de notorietate" faptul că, atunci când atât Viorel Hrebenciuc, cât şi Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, Geoană i-a "minţit" spunând că episodul nu a avut loc.

"Aceşti oameni, ca şi întreg staff-ul care v-a susţinut v-au crezut pe cuvânt până la ora dezbaterii", mai spun ei.

"Din ceea ce am aflat între timp, mai există o persoană, domnule Geoană, care a fost prezentă la acea vizită. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu. Îi solicităm acestuia să spună adevărul despre acea vizită a dumneavoastră", se arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii deschise îi adresează lui Geoană întrebarea "în numele cui" acţionează şi dacă are "motive ascunse" pentru care ar vrea să deturneze atenţia de la problemele curente.

"Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", scriu social-democraţii.

Semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Geoană să nu mai "atace" partidul şi să nu mai "mintă" în legătură cu PSD.

"Credem că PSD a reuşit anul acesta să revină în fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru că este mai deschis, mai consecvent şi mai onest cu opinia publică şi cu electoratul său. Încheiem această scrisoare cu speranţa că veţi înceta să faceţi jocuri împotriva partidului care v-a dat totul!", încheie cei 26 de semnatari ai scrisorii deschise, care menţionează că lista rămâne deschisă.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

"Ce am căutat la domnul Vântu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam, şi nu cunosc nici astăzi, episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainte undeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acest subiect", a spus Geoană.

El a menţionat că a avut cu Vântu o discuţie scurtă.

"Discuţia noastră (cea cu SOV), extrem de scurtă, a fost legată de întrebările şi de dezbaterea de a doua zi. Ea a fost purtată cu patronul trustului Realitatea Caţavencu. La domnul Vântu acasă nu este nici jacuzzi - şi oricum nu sunt un mare amator de jacuzzi - nici masă de şah, este un personaj cu un important handicap locomotor, care se deplasează greu. Şi am încercat să aflu înainte de dezbatere dacă se desfăşoară pe un teren echilibrat. Atât şi nimic mai mult", a spus Geoană.

El a precizat că după alegeri contactul său cu Vântu a încetat.

"Am aflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou. Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus: «Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vântu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă». Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate o greşeală", spune Geoană.

Preşedintele Senatului nu exclude varianta unei capcane în care ar fi fost atras înaintea ultimului tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu.

"Din păcate, singura persoană cu care Mircea Geoană s-a sfătuit atunci a fost Sorin Ovidiu Vîntu. Cu noi nu a vrut să vorbească, să ne asculte", a susţinut Ponta, care era atunci purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.

Actualul preşedinte PSD a mai declarat că afirmaţiile făcute marţi de Geoană pe blog, despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

"Singura replică pe care o merită Geoană la ce a spus despre mine este o replică dintr-un film celebru. Îi promit lui Geoană că, dacă nu mai spune minciuni despre mine, nu mai spun adevărul despre el", a declarat Ponta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare deschisă a PSD: Ce jocuri faceţi,domnule Geoană? Nu mai minţiţi în legătură cu PSD!.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scrisoare deschisă a PSD: Ce jocuri faceţi,domnule Geoană? Nu mai minţiţi în legătură cu PSD!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei