Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Opţiunea veşnică: porcul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programate să se desfăşoare în prelungirea turului, cele două etape din retur au devenit una. Ca o paranteză, trebuie spus şi că moda asta care face turul de 19 etape şi returul de numai 15 n-are nici o logică. Mai ales că şi returul ăla scurtat e programat să înceapă spre sfârşitul lui februarie, când e de presupus că sunt şanse mult mai mari să fie ori troiene, ori mocirle, adică oricum mai rău decât s-a jucat în această etapă a 18-a. În momentul în care am început să scriu acest articol, hotărârea nu fusese încă luată, dar e aproape sigur că se va declara „end of the game”, deşi prognoza meteo pentru întreaga săptămână este absolut rezonabilă anunţând doar temperaturi pozitive. În fond, cu ce mari probleme s-au confruntat prea sensibilii noştri fotbalişti şi stăpânii lor? N-a fost nici viscol ca-n Polonia, Germania ori Olanda, nici grevă la aeroporturi ca să rişte înfrângerea prin neprezentare, ba şi pe şosele s-a circulat binişor, drept pentru care chiar nu văd motive de natură fotbalistică, mai ales că nici accidentări din cauza stării terenurilor n-am văzut să se fi produs. Rămâne drept singură explicaţie plauzibilă pentru acest „abandon du travail” dorinţa nestăvilită a unei majorităţi consistente (dacă nu a unei unanimităţi consternante!) a celor din „fenomen” de a fi mai aproape de porcul din bătătura părintească în tragicele momente ale despărţirii (cu, sau fără, asomare, depinde de cât de europenizată e familia combatantului: adică nu mă îndoiesc că în familiile deţinătoare de jucători de Champions’ ori de Europa League, de exemplu Nicoliţă din Făurei, se va proceda la asomare, aşa cum a văzut feciorul prin preumblările sale, de pildă la Madrid) decât de minge, teren, spectatori. Oricât m-aş strădui, nu găsesc altă motivaţie, mai ales că în săptămâna tocmai încheiată, după cum ziceam, am văzut meciuri jucate în condiţii de veritabil coşmar, cu ninsoarea care făcea mingea invizibilă în prima repriză (înlocuită la pauză cu alta portocalie) chestia cu adevărat înspăimântătoare fiind că meciul despre care vorbesc, Lech Poznan – Juventus Torino, s-a jucat la o temperatură de minus 20° C! Ceea ce nu l-a împiedicat pe Del Piero să joace toate cele 90 de minute, cu toată vârsta lui matusalemică, nici să ceară cineva ca UEFA să amâne etapa următoare din Europa League, programată pe 15 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opţiunea veşnică: porcul.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Opţiunea veşnică: porcul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei