Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu, invitat de deputaţi la Parlament pentru a discuta despre prelungirea vacanţei de iarnă

Marţi, 7 Decembrie 2010 (17:33:02)

Deputaţii PSD, PNL şi cei ai minorităţilor au decis să îl invite săptămâna viitoare pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la lucrările Comisiei pentru învăţământ pentru a discuta despre reorganizarea perioadelor şcolare, în aşa fel încât elevii să se bucure de o vacanţă de iarnă prelungită.

Propunerea a venit din partea deputatului PNL Adriana Săftoiu, care a informat Comisia că în urmă cu aproximativ trei săptămâni a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Funeriu, propunându-i să revină asupra deciziei privind începerea şi finalizarea vacanţei de iarnă.

"I-am propus astăzi preşedintelui Comisiei, Cristian Dumitrescu, să facem o adresă oficială domnului Ministru Funeriu pentru a-l invita la lucrările Comisiei pentru o discuţie privind regândirea anului şcolar şi a vacanţelor şcolare, în aşa fel în cât vacanţa de iarnă să înceapă pe data de 10 ianuarie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Săftoiu.

Deputatul PNL a menţionat că i se pare că între cele două vacanţe există un dezechilibiu, vacanţa de vară fiind de trei luni, iar cea de iarnă de numai două săptămâni.

"Eu cred că vacanţa de iarnă ar trebui să fie de o lună. Acest lucru este benefic pentru că se pot face economii pe partea de consum-curent electric şi gaze, dar şi pentru copii, care pe timp de iarnă dau un randament mai slab", a mai spus Săftoiu.

Ea a mai spus că speră ca până la regândirea programului de vacanţe, Daniel Funeriu ar trebui să o prelungească cu o săptămână vacanţa de iarnă din acest an şcolar, prin ordin de ministru.

"Ar trebui să se găsească un echilibru între vacanţa de vară şi cea de iarnă. Sperăm că până la regândirea programului de vacanţe, domnul ministru ar trebui să o prelungească măcar pe aceasta cu o săptămână, în aşa fel încât copii să nu mai înceapă şcoala pe 5 ianuarie", a adăugat deputatul PNL.

O altă propunere a deputatului PNL a vizat reanalizarea, împreună cu ministrul Educaţiei, a oportunităţii programelor şcolare "Cornul şi Laptele" şi "Mărul".

"A trecut un an de zile de când am rugat să facem o evaluare a Programului «Cornul şi Laptele», cu atât mai mult cu cât acum a apărut şi programul «Mărul» care se pare că are succes. Programul «Cornul şi Laptele» trebuie reevaluat, iar şcolile să poată opta dacă îl mai doresc sau nu, câţi bani se cheltuiesc şi dacă acest program şi-a atins scopul", a conchis Adriana Săftoiu.

De la şedinţa Comisiei au lipsit deputaţii PDL şi UDMR, care au invocat participarea la o întrunire importantă a coaliţiei pe tema bugetului pe 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu, invitat de deputaţi la Parlament pentru a discuta despre prelungirea vacanţei de iarnă.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu, invitat de deputaţi la Parlament pentru a discuta despre prelungirea vacanţei de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei