Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: PNL va sesiza CC pe Legea pensiilor, discutăm miercuri şi cu PSD

Marţi, 7 Decembrie 2010 (16:53:17)

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, că grupul liberal din Camera Deputaţilor a decis să conteste la Curtea Constituţională Legea privind sistemul unitar de pensii, adoptată de deputaţi după admiterea cererii de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Nicolăescu a spus că textul contestaţiei PNL este finalizat, principalul argument de neconstituţionalitate referindu-se la discriminarea între femei şi bărbaţi la sistemul de cotizare.

"În acest moment, legea este, din punctul nostru de vedere, clar neconstituţională, după această lege femeile vor avea o pensie mai mică decât bărbaţii", a spus deputatul PNL.

El a precizat că liberalii vor discuta, miercuri, şi cu liderii deputaţilor PSD, pentru a stabili dacă PNL şi PSD vor formula o contestaţie comună la CC sau aceasta va fi doar în numele grupului PNL.

"Dacă vom hotărî să mergem împreună cu PSD, se vor avea în vedere şi probleme de Regulament, de procedură de adoptare", a spus Nicolăescu.

El a menţionat că sesizarea va trebui depusă până joi, când expiră termenul prevăzut de Constituţie.

Nicolăescu a mai afirmat, răspunzând unei întrebări, că precizarea făcută de ministrul Ioan Botiş, cu privire la corectarea diferenţierii de vârstă de pensionare cu stagiul de cotizare este prevăzută într-o anexă la Legea pensiilor. "Dacă dumneavoastră aveţi curajul să credeţi ce spune acest incompetent este problema dumneavoastră. Din punctul meu de vedere este o diversiune", a spus liberalul.

PSD va contesta la Curtea Constituţională votul dat la Legea pensiilor, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, arătând că votul a fost dat neregulamentar.

Aura Vasile a arătat că votul nu a fost regulamentar deoarece a fost supus la vot raportul de modificare a Legii pensiilor, şi nu raportul de reexaminare a Legii pensiilor.

"Vă anunţăm că vom contesta la Curtea Constituţională aceste lucru, deoarece data trecută s-a furat, iar acum s-a solicitat un vot neregulamentar", a spus Vasile.

Legea pensiilor, reexaminată la solicitarea şefului statului, prin care se stabileşte vârsta standard de pensionare de 63 de ani la femei şi de 65 de ani la bărbaţi, a fost adoptată, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor.

Legea a fost adoptată, prin apel nominal, cu 172 de voturi "pentru".

Singurul articol modificat, faţă de varianta iniţială adoptată, este cel referitor la vârsta de pensionare.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: PNL va sesiza CC pe Legea pensiilor, discutăm miercuri şi cu PSD.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: PNL va sesiza CC pe Legea pensiilor, discutăm miercuri şi cu PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei