Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi victime în Europa din cauza intemperiilor

Duminică, 5 Decembrie 2010 (14:45:44)

Valul de frig care afectează de o săptămână Europa Centrală a provocat moartea altor şapte persoane, în timp ce în transporturi situaţia începe să revină la normal, duminică, pe întregul continent, relatează AFP.

În POLONIA, frigul a provocat moartea altor cinci persoane în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul la 36 de morţi de la începutul lui decembrie şi 51 de la începutul lui noiembrie, a anunţat duminică poliţia naţională.

Temperaturile au scăzut duminică până la minus 24 de grade Celsius în sud-estul ţării.

Toate drumurile naţionale au fost însă curăţate şi se circulă fără probleme, potrivit direcţiei generale a drumurilor şi autostrăzilor din Polonia.

La Praga, în CEHIA, un bărbat şi o femeie, în vârstă de aproximativ 50 de ani, au murit din cauza frigului în noaptea de sâmbătă spre duminică, ridicând bilanţul la şase victime până în prezent în capitala cehă, potrivit serviciilor de intervenţie.

În total, frigul a provocat moartea a aproximativ 50 de persoane în Europa Centrală în această săptămână, cărora li se adaugă 11 morţi în Rusia, unul în Germania şi trei în Franţa, potrivit autorităţilor.

În MAREA BRITANIE, după o încălzire sensibilă a vremii sâmbătă, temperaturile au început să scadă din nou duminică, în timp ce în cursul nopţii sunt aşteptate noi ninsori în Scoţia, potrivit serviciilor de meteorologie.

În transporturi, după haosul din această săptămână, situaţia s-a ameliorat net. Probleme sunt aşteptate însă duminică în transportul feroviar din nordul Angliei, unde şinele de cale ferată sunt în continuare impracticabile.

Cinci angajaţi ai unui pub din nordul Angliei, în Blakey Ridge, blocaţi de opt zile în clădire din cauza ninsorilor abundente, aşteptau în continuare, duminică, degajarea drumului de acces pentru a putea ieşi.

Ei au recunoscut că au băut mult în primele două zile, dar ulterior s-au calmat.

Cinci sute până la 1.000 de persoane, în principali pasageri aflaţi în tranzit, şi-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, în OLANDA, deoarece zborurile lor au avut întârzieri sau au fost anulate din cauza intemperiilor, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare olandeze.

În GERMANIA, temperaturile au depăşit pragul de zero grade Celsius, dar serviciile de meteorologie au avertizat asupra riscurilor formării de polei, în special în centrul şi vestul ţării.

Zăpada a fost cauza a sute de accidente rutiere.

În AUSTRIA şi în BELGIA, autorităţile au avertizat asupra riscului formării de polei pe unele drumuri, după revenirea ploilor, dar transporturile aeriene funcţionează normal.

În FRANŢA, ninsorile au provocat duminică dimineaţa noi inundaţii în nord-vestul ţării, unde pompierii au efectuat peste 200 de intervenţii din cauza revărsării fluviului Divette.

Ploile intense din BULGARIA, au condus la surparea drumului care leagă Sofia de principalul punct de frontieră bulgaro-grec Kulata-Promahonas, a anunţat poliţia rutieră.

Ploile s-au oprit duminică, dar autorităţile se tem de formarea poleiului din cauza unei scăderi bruşte a temperaturilor sub zero grade Celsius.

În PORTUGALIA, aproximativ 20 de drumuri secundare erau în continuare blocate, duminică, majoritatea în regiunile muntoase din nordul ţării.

În BOSNIA, o femeie a murit duminică în urma unei alunecări de teren care i-a distrus casa, produsă din cauza ploilor abundente din ultimele zile, au anunţat surse medicale. Fiul victimei şi o altă femeie sunt în continuare blocaţi sub dărâmături, în timp ce soţul ei a fost evacuat.

Estul Bosniei este deosebit de afectat de ploile abundente din ultimele zile. Râul Drina, care constituie frontiera naturală dintre Bosnia şi Serbia, a provocat inundaţii, determinând evacuarea a câtorva mii de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi victime în Europa din cauza intemperiilor.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi victime în Europa din cauza intemperiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei