Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În faţa judecătorilor

Agentul Davidean: “Am trimis mesaje eronate cu privire la locaţia maşinii cu termoviziune”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agentul-şef Doru Davidean, din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, a fost pus în libertate ieri după-amiază de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Acuzat că a vândut informaţii unei reţele de contrabandişti de ţigări, poliţistul s-a apărat din boxa acuzaţilor, negând orice fel de implicare.

„Recunosc că am avut convorbiri telefonice şi am trimis mesaje, dar fără să divulg secrete de serviciu. Am vorbit de mai multe ori cu o rudă de-a mea, Babalean (n.a. – fostul viceprimar din Frătăuţi, acum în penitenciar pentru o condamnare de patru ani pentru trafic de influenţă), cu care ţineam legătura deoarece soţia mea era plecată în străinătate. Nu mi-a cerut pe faţă nici un ajutor privind amplasarea maşinilor cu termoviziune, iar eu nu ştiam cu ce anume se ocupă, dar mi-am dat seama ce urmăreşte. I-am trimis mesaje eronate cu privire la locaţia maşinii cu termoviziune pentru că eu nu aveam cum să cunosc aceste informaţii. Poziţia mea în cadrul turei nu-mi permitea să ştiu exact poziţia aparatelor cu termoviziune, iar pe acel aparat am lucrat doar o singură dată, în luna octombrie. Cât priveşte dispunerea patrulelor din zona frontierei, nici acest amănunt nu-l cunoşteam pentru că nu aveam acces nici la datele respective”, a declarat agentul Doru Davidean.

Declaraţiile poliţistului şi probele existente în dosar i-au convins pe judecători să-l pună în libertate şi să înlocuiască această măsură cu interdicţia de a părăsi ţara.

 

Celelalte persoane acuzate în acest dosar rămân în arest

Davidean a fost singura persoană care a plecat ieri din arestul IPJ Suceava din lotul pus sub acuzare de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava acum câteva zile. Ceilalţi patru indivizi din acest dosar, Dan Florin Irimescu, de 22 de ani, Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, Mihai Cioată, de 21 de ani, toţi trei din Bilca, şi Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti, rămân în arest, în ciuda pledoariilor avocaţilor care i-au reprezentat. Trebuie menţionat că Davidean a fost singurul care a dat declaraţii în faţa instanţei, toţi ceilalţi preferând să păstreze tăcerea.

 

DIICOT Suceava, pus la zid

În susţinerea cauzei clienţilor care i-au angajat, avocaţii suceveni nu s-au ferit să atace modul în care DIICOT Suceava instrumentează dosarele şi probează acuzaţiile.

„În nici un dosar al DIICOT Suceava nu s-a demonstrat constituirea unui grup infracţional organizat, nici măcar la trimiterea în judecată, ceea ce este foarte grav. S-a ajuns ca în anii 1960, când o arestare se făcea doar în baza unei plângeri, fără să existe şi alte probe. Clientul meu a fost recunoscut că a trecut frontiera verde, deşi în cauză era vorba de o persoană mascată şi murdară”, a arătat avocatul Silvia Tudor.

Şi avocatul Laurian Ostaficiuc a mers pe aceeaşi idee, precizând că în acest dosar există doar presupuneri, nu şi fapte dovedite.

„Nu se poate lua o măsură coercitivă doar pe constatări subiective ale DIICOT şi pe un zvon public, completat cu înregistrarea unor convorbiri telefonice care nu spun nimic. Se constată o involuţie a dosarelor DIICOT Suceava în privinţa probelor”, a arătat Ostaficiuc.

Şi avocatul Mirabela Dascălu a expus faptul că cei de la DIICOT nu au prezentat concret ce înseamnă un grup organizat, cum este structurat acesta şi ce atribuţii ar fi revenit fiecărei persoane.

„Din convorbirile telefonice nu se poate deduce că inculpaţii au constituit un grup organizat. Totul este la nivel de presupunere, şi asta nu ar trebui să constituie un element pentru menţinea în arest a acestor persoane, şi în special a clientului meu”, a arătat Mirabela Dascălu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agentul Davidean: “Am trimis mesaje eronate cu privire la locaţia maşinii cu termoviziune”.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Agentul Davidean: “Am trimis mesaje eronate cu privire la locaţia maşinii cu termoviziune”4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitie trimis de
( 4 dec 2010, 15:18:28
si uite asa scapa infractorii
2.   Infractorii trimis de
( 4 dec 2010, 16:38:44
Neagule tie cand iti vine randul?
3.   Justitiarul trimis de
( 4 dec 2010, 17:16:19
adevaratii infractori privesc de sus din cele mai inalte functii iar cind vine tavalugul sunt pusi la adapost pentru a nu fi trasi la raspundere.ei sunt adevaratii ,,blatisti'numai cei fraieri cad in plasa rechini scapa tot timpul;
4.   AI VOSTRI CA BRAZII trimis de
( 4 dec 2010, 18:11:25
DA, si cand scriu "ai vostri", stiti, voi, la care ma refe.Fie ca unul tocmai si-a dat demisia cu cateva zile inainte de a fi arestat, fie ca altul "era infiltrat, de fapt", in gruparea respectiva, sau, mai nou, dadea informatii "false", aveti intotdeauna grija sa va scoateti "bresla" basma curata. CEL PUTIN SA NU NE SOCOTITI TAMPITI.
5.   Justia trimis de
( 5 dec 2010, 08:37:42
Justitia e oarba, surda si handicapata, ar trebui internata la un spital ceva, inclusiv si o parte din cei care o sulujesc,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei