Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă în derulare

Uciderea lui „Ciompi”, planificată cu sânge rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia britanică a oferit amănunte legate de oribila crimă de sâmbăta trecută, căreia i-a căzut victimă suceveanul Gabriel Bogdan Pădureţ, cunoscut şi sub numele de „Ciompi” sau „Tony”. Potrivit ofiţerilor de la Scotland Yard, crima a fost planificată cu sânge rece, dar nu se ştiu motivele pentru care „Ciompi” a fost executat.

„Suntem foarte nerăbdători să vorbim cu oricine a văzut motocicleta, în special în zona Tillingbourne Gardens sau în zona străzii Dover”, a declarat inspectorul-şef Jacqueline Sebire, care conduce investigaţia.

„Ştim că atât şoferul, cât şi pasagerul motocicletei erau îmbrăcaţi în negru, iar pasagerul ar fi putut purta o geacă cu o bandă reflectorizantă de-a lungul fermoarului”, a adăugat inspectorul.

„Aceasta a fost o crimă plănuită, cu sânge rece. Pădureţ a fost fără îndoială vizat şi acum trebuie să stabilim de ce, pentru ca responsabilii să fie aduşi în justiţie”, a conchis ea.

 

S-au tras patru gloanţe în „Ciompi” şi nu trei, aşa cum se ştia iniţial

Potrivit datelor prezentate de Scotland Yard, "Ciompi" îşi terminase programul la clubul Mayfair din strada Dover, la 5.30 (7.30, ora României), şi a fost condus cu maşina acasă de un prieten.

Poliţia crede că o motocicletă pe care se aflau două persoane a parcat la Tillingbourne Gardens cu câteva minute înaintea sosirii maşinii.

Când maşina s-a oprit, persoana de pe locul din spate al motocicletei a mers până la geamul maşinii din dreptul pasagerului, a scos un pistol şi l-a împuşcat pe Pădureţ de patru ori, apoi a alergat la motocicletă, care a plecat cu viteză.

 

Gloanţe de calibrul 3,8 mm

Ciompi a fost executat cu un pistol cu gloanţe de calibrul 3,8 mm, iar potrivit specialiştilor nu a avut nici o şansă de supravieţuire. Unul dintre cele patru gloanţe l-a lovit în mână, dar celelalte trei au atins zona capului. Glonţul care i-a provocat decesul l-a lovit mai întâi în falcă şi apoi a ricoşat în creier, moartea fiind instantanee. Pentru bunul mers al anchetei şi pentru a reuşi să afle cât mai multe date despre caz, poliţiştii britanici colaborează şi cu doi poliţişti români aflaţi în misiune la Londra, şi speră ca rezultatele să apară cât mai curând. Detectivii Scotland Yard fac cercetări privind stilul de viaţă al lui Bogdan Pădureţ, pentru a încerca să găsească un eventual motiv al acestei crime. El era membru al clubului de sport David Lloyd din Finchley şi era descris drept un bărbat „muncitor şi foarte popular”.

 

Va fi înmormântat la Slătioara

În ceea ce priveşte corpul lui „Ciompi”, familia speră să-l poată aduce acasă cât mai rapid. Mariana Pădureţ, mama lui „Ciompi”, şi sora acestuia au mers la Londra pentru a identifica trupul. Rudele şi apropiaţii speră că poliţia britanică va permite familiei să ridice trupul în următoarele zile, astfel încât înmormântarea să poată avea loc până de Crăciun. Ceremonia religioasă de înhumare va avea loc la Slătioara, la bunici, acolo unde „Ciompi” îşi dorea să-şi ridice o casă. Costurile totale pentru repatrierea trupului suceveanului se ridică la circa 10.000 de lire sterline, bani care vor fi suportati de prietenii săi din Londra, cei mai multi lucrând ca bodyguarzi prin cluburi de noapte. De altfel, o parte dintre ei vor veni şi în Romania, pentru a-şi conduce prietenul pe ultimul drum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uciderea lui „Ciompi”, planificată cu sânge rece.
 Vizualizări articol: 7120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 19 voturi
Uciderea lui „Ciompi”, planificată cu sânge rece4.2519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei