Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Job periculos

Le-a promis carte de muncă dacă vând etnobotanice interzise în Casa de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia că vindea etnobotanice interzise într-un spaţiu închiriat, fără forme legale şi fără înştiinţarea autorităţilor, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava.

Cristian Tiberiu Nistor (34 de ani), din municipiul Galaţi, a fost trimis după gratii pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Suceava, pentru deţinere şi punere în vânzare de droguri de mare risc.

 

Magazin de „chestii magice”

Anchetatorii susţin că tânărul, care a deţinut aşa-zise magazine de vise pe raza localităţilor Tecuci şi Galaţi, şi-a reorientat afacerea spre Câmpupung Moldovenesc, după ce autorităţile gălăţene au interzis comercializarea produselor etnobotanice.

Cristian Tiberiu Nistor a găsit la Câmpulung Moldovenesc un spaţiu chiar în incinta Casei de Cultură, pe care l-a deschis din data de 26 noiembrie a.c., punând în vânzare mai multe sortimente de produse etnobotanice, deşi nu avea avizele necesare şi nici nu solicitase un acord de funcţionare de la primăria din localitate.

Nistor a găsit şi o tânără care să-i vândă etnobotanicele în Casa de Cultură, o tânără din localitate, verişoară cu prietena gălăţeanului.

La nici o zi după ce-au dat drumul la „prăvălie”, lipind pe geamuri mai multe afişe cu „Magic Stuff” (n.r.-chestii magice), printre clienţi s-au numărat şi poliţişti din localitate şi ofiţeri antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, oamenii legii ridicând pentru analiză nu mai puţin de 90 de plicuri care conţineau un număr de zece sortimente de produse etnobotanice.

În 20 dintre plicuri, specialiştii au găsit substanţe din categoria celor interzise, considerate droguri de mare risc.

 

A continuat să vândă etnobotanice, după controlul oamenilor legii

Interesant este că, între timp, deşi i s-a pus în vedere să-şi sisteze activitatea, Cristian Tiberiu Nistor a continuat să livreze „chestii magice” pentru spaţiul închiriat în Casa de Cultură.

Pentru că tânăra care vindea iniţial a refuzat să mai facă acest lucru, de frică, deşi inculpatul şi prietena sa o asiguraseră permanent că produsele etnobotanice pe care le punea în vânzare pot fi consumate de tineri întrucât nu conţin substanţe interzise de lege, gălăţeanul a reuşit să-l convingă să fie vânzător de etnobotanice pe soţul acesteia.

Le-a promis amândurora că-i va angaja cu carte de muncă, iar oferta a fost prea tentantă pentru soţul tinerei, care lucra fără carte de muncă la o societate din Câmpulung Moldovenesc, în condiţii grele.

La două zile după ce poliţia şi ofiţerii BCCO i-au confiscat cele 90 de pliculeţe, Nistor a trimis prin curierat rapid alte produse etnobotanice, asigurându-i pe cei doi soţi că nu conţin nici un fel de substanţe interzise de lege din categoria drogurilor.

O zi mai târziu, pe 30 noiembrie, poliţiştii au făcut un nou control şi au ridicat pentru a fi analizate la laborator şi celelalte plicuri cu prafuri periculoase.

Între timp, de la laboratoarele antidrog de la Iaşi au venit rezultatele care confirmau prezenţa drogurilor de risc în 20 dintre cele 90 de plicuţele ridicate la primul control al oamenilor legii.

Cristian Tiberiu Nistor a fost reţinut joi după-amiază, pentru 24 de ore, iar ieri a primit mandat de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le-a promis carte de muncă dacă vând etnobotanice interzise în Casa de Cultură.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Le-a promis carte de muncă dacă vând etnobotanice interzise în Casa de Cultură5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
( 4 dec 2010, 17:49:14
şi totuşi se cumpără,se vând//când v-a dispărea fenomenul,când ???
1.1  RE: *** trimis de
( 5 dec 2010, 10:30:50
Se scrie "VA disparea", nu "v-a disparea". Agramatii au acces la net, uite asa si consumatorii au acces la etnobotanice.
2.   Fermitate trimis de
( 4 dec 2010, 20:21:36
daca s-ar aplica cu fermitate Legea 143 nu ar mai asemenea cazuri.Punct.Cei care trebuie sa vegheze la respectarea ei sunt primarii localitatilor.Punct.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei