Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Dezvoltării vrea să construiască prin CNI 30 de săli polivalente până în 2016

Duminică, 5 Decembrie 2010 (14:06:20)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului propune Guvernului aprobarea unui program de construcţie a 30 de săli polivalente cu 5.000 - 15.000 de locuri, în perioada 2010-2016, proiectul urmând să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea ministerului.

"Finanţarea programului se asigură din alocaţii de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului, alocaţii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public - privat, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite", se arată în proiectul de hotărâre de Guvern, elaborat de minister.

În cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de săli polivalente, cu 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autorităţile administraţiei publice locale.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) va întocmi lista sălilor polivalente propuse pentru a fi finanţate în baza documentaţiilor de solicitare motivate transmise de beneficiari, aceasta urmând să fie aprobată prin ordin al ministrului Dezvoltării.

"Lista-sinteză aprobată este documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de săli polivalente şi a fundamentării alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţării acestora, conform prevederilor legale în vigoare. (...) Indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivelor de investiţii se aprobă conform legislaţiei în vigoare", se arată în anexa proiectului.

Viabilizarea terenurilor pe care vor fi amplasate sălile polivalente, racordarea la utilităţi şi întreţinerea acestora după finalizare revin în sarcina beneficiarilor.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că în prezent infrastructura sportivă este veche, deteriorată si nu mai corespunde standardelor internaţionale. În plus, pe teritoriul României nu există în prezent săli polivalente care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii internaţionale.

"Acest fapt obligă sportivii români să evolueze în competiţiile oficiale, (campionate mondiale, europene, cupe europene) organizate în alte ţări, la nivel de competitivitate redus. Pe de altă parte, lipsa unor săli omologabile internaţional lipseşte iubitorii sportului din România de vizionarea directă a întrecerilor sportive de nivel internaţional", punctează autorii documentului.

În plus, programul va conduce la "revigorarea" firmelor specializate în proiectarea şi execuţia de lucrări în construcţii, şi va atrage îmbunătăţirea activităţii tuturor companiilor furnizoare de materii prime şi materiale în acest sector.

Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va elabora normele metodologice pentru derularea programului în termen de 30 de zile de la publicarea hotărârii.

Compania Naţională de Investiţii, înfiinţată în 2001, execută programe de interes public sau social în domeniul construcţiilor, în conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autorităţile publice locale.

Programele CNI vizează construcţia de săli de sport, consolidarea si reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot şi de patinoare artificiale precum şi construirea şi reabilitarea de aşezăminte culturale.

În perioada 2001-2010, CNI a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse în 11 programe de investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Dezvoltării vrea să construiască prin CNI 30 de săli polivalente până în 2016.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Dezvoltării vrea să construiască prin CNI 30 de săli polivalente până în 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei