Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Start pentru sărbătorile de iarnă

Mocăniţa de la Gura Humorului este gata să plimbe turiştii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mocăniţa care va circula pe durata programului „Crăciun în Bucovina” pe faleza pârâului Humor şi a râului Moldova până în Parcul Arniş din Gura Humorului a făcut, ieri, drumul de probă cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Mocăniţa pleacă de lângă podul din centrul oraşului, de peste pârâul Humor, şi merge pe dig până în Parcul Arniş, pe un traseu de circa doi km. Cursele sunt gratuite. La punctul de plecare este amplasată o a doua locomotivă cu un „vagon-restaurant”, unde turiştii se pot încălzi cu vin fiert şi ţuică. Tot aici va fi amplasată o scenă pe care pe toată durata programului vor evolua artişti locali, cu spectacole de colinde. De-a lungul liniei ferate, 112 panouri de mari dimensiuni desenate de copii pe teme de iarnă şi de Crăciun dau culoare traseului.

În parc, într-un decor de basm, vizitatorii se vor putea bucura de expoziţiile gastronomice cu mâncare de post şi preparate tradiţionale, spectacole de colinde, dar şi de patinoar, piscina acoperită şi de pârtia cu teleschi, dacă va fi suficientă zăpadă.

Aleile din parc şi faleza râului Moldova, ornate de sărbătoare şi luminate, cu patrule călare de husari, pot fi o opţiune pentru amatorii de plimbări în aer liber.

Programul „Crăciun în Bucovina” începe în data de 5 decembrie şi se încheie în 7 ianuarie.

Preşedintele Flutur a declarat, ieri, la Gura Humorului, că startul se dă la Suceava, duminică, în Muzeul Satului Bucovinean, la ora 15.00, cu un spectacol pentru copii, de Moş Nicolae. La ora 17.30, în faţa Casei Culturii Suceava începe un spectacol de colinde, al Ansamblului Ciprian Porumbescu, şi la ora 18.00 vor fi aprinse luminile din bradul de Crăciun din Suceava.

 

La Humor, luminile de Crăciun se aprind duminică, la 18.30

La 18.30, Flutur şi primarul Ursaciuc vor aprinde luminile din bradul din centrul oraşului Gura Humorului, apoi vor merge cu mocăniţa în Parcul Arniş, unde va fi un cor de colinde de la Mănăstirea Humor. În seara de 5 decembrie vor fi spectacole în toate oraşele din judeţ.

Din 5 decembrie, în toate localităţile din programul „Crăciun în Bucovina” încep şezătorile şi repetiţiile pentru colinde, la care sunt invitaţi să participe şi turiştii. Foarte multe evenimente vor fi organizate în perioada 10-11 decembrie, când în zona Humor vine în vizită o delegaţie de ambasadori ai diverselor misiuni diplomatice la Bucureşti.

„Ambasadori din diverse ţări ale lumii au confirmat că vor veni să vadă obiceiurile de iarnă la ele acasă, în Bucovina. Alte lucruri le poţi face şi în deplasare, dar obiceiurile şi tradiţiile se pot vedea doar aici, la ele acasă. Vom mai avea sănii cu cai de la Mănăstirea Humor, spectacole, valea pârâului Humor, podurile peste râu şi casele vor fi decorate şi luminate cum nu cred că au mai fost vreodată. Vrem să fim o gazdă bună pentru toţi cei care vin aici”, a spus preşedintele Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul Marius Ursaciuc a declarat că unităţile de cazare clasificate din oraş şi din Mănăstirea Humorului, adică circa 2000 de locuri de cazare, sunt rezervate în procent de peste 90 la sută, iar pentru Anul Nou nu mai este nimic liber. Cei care vor totuşi să petreacă sărbătorile de iarnă în Bucovina sunt îndreptaţi spre pensiunile din jur.

„Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la vlădică până la opincă. Celor care vin reuşim să le oferim posibilitatea să se simtă bine de câţi bani au în buzunar. Avem 2000 de locuri de cazare clasificate, în Gura Humorului şi Mănăstirea Humorului, şi sunt aproape toate rezervate pentru Crăciun. Pentru Anul Nou nu mai este nimic liber”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, turismul aduce 30-40 la sută din veniturile la bugetul local, adică 300-400.000 de euro.

Costul proiectului „Crăciun în Bucovina” se ridică la aproape 250.000 de euro, cu finanţare din fonduri europene. „Scopul este de promovare a Bucovinei, a judeţului Suceava, a tradiţiilor, obiceiurilor, gastronomiei şi turismului din această parte de ţară”, după cum a precizat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocăniţa de la Gura Humorului este gata să plimbe turiştii.
 Vizualizări articol: 3121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 9 voturi
Mocăniţa de la Gura Humorului este gata să plimbe turiştii3.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
( 5 dec 2010, 09:42:40
O ţară confiscată,o viaţă furată // Îţi mulţumim,acceptă laudele mele
băsescule,eşti o formă de viaţă evoluată // clădită predestinat pentru belele
***
Boc are rahat fiert în creier // Disciplina socială explodează
Îmi zâmbeşti ca ...undertaker // Ce zâmbeşte şi te’nmormântează
***
România e un animal hăituit // Nesiguranţa e singura constanţă
Traiul nu mai poate fi trăit // Iar educaţia nu mai are importanţă
***
Băsescu e pontiful dâmboviţean // Udrea ne alăptează disperarea
Flutur încearcă să’l imite pe ...Ştefan //Purtându’i coroana care’i mult prea grea
***
Eşti scuipat în faţă...constant // Şi ţi se spune senin : afară plouă
Şi asta n’ar fi cel mai enervant // Ci faptul că NU VĂ PASĂ vouă .
2.   Craciun in bucovina trimis de
( 5 dec 2010, 12:50:24
craciunul este o mare sarbatoare ptr noi bucovinenii,de aceea va invitam cu mare drag si pe la noi in frumosu la casa verde
3.   Asa sa fie trimis de
( 5 dec 2010, 15:45:26
cind ii vorba de costuri,respectiv 250.000 euro orice provincie istorica poate organiza Craciunul inclusiv cu plata celor invitati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei